19.4 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Klopco z dotrajano barvo spremenili v klavir

Šentjur, 2. 4. 2021 – Da v letošnjem letu praznujemo leto Josipa Ipavca, ki ga je razglasila vlada Republike Slovenije, že ni več nova novica. V ta namen se pod okriljem Občine Šentjur pripravljajo številne prireditve – nekatere so se že zgodile, nekatere se še bodo do konca leta. So pa nekatere akcije, ki so tudi posvečene skladatelju Josipu Ipavcu, ki pa jih ne boste našli na koledarju prireditev. Ena takšna se je pred dnevi zgodila ravno v Zgornjem trgu.

Dve dekleti, Kvirina M. Zupanc in Nina Salobir, sta že nekaj časa opazovali dotrajano barvo na klopci pred Razvojno agencijo Kozjansko. Zelo malo je treba, da pride so samoiniciativne vzpodbude, saj sta dekleti s svojim denarjem kupili barvo za les in klopco spremenili – v klavir. “Je čisto navadna klopca, ki je bila žejna barve. Ker smo mesto glasbe, je prav, da se to vidi na vsakem koraku,” je ob zaključku enodnevnega podviga povedala Zupančeva. Klopco sta po barvanju ponovno postavili na staro mesto in izdelek posvetili Josipu Ipavcu. Jima je uspelo? Ocenite sami. (Jure Godler)

Sorodne novice

Jumbo plakat na razstavni Kocki

Jure Godler

Razstavili dela nastala ob IV. Ipavčevi paleti

Jure Godler

Buč’nce, a z upoštevanjem ukrepov

Jure Godler

V IKC premierno predstavili nov dokumentarec o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Koncert posvečen Josipu Ipavcu in Blažu Kocenu

Tjaša Ferlež

Ipavci v džezovski priredbi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več