24 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Zmagovalne ilustracije članicam likovnega študijskega krožka

Šmarje pri Jelšah, 21. 11. 2022 – Članice UTŽO Šentjur, ki sodelujejo tudi v likovnem študijskem krožku, so se s svojimi ilustracijami prijavile na natečaj Knjižnice Šmarje pri Jelšah v sklopu mednarodnega projekta Zgodbe lepšajo življenje, kjer so iskali najboljše ilustracije ljudskih zgodb iz območja Kozjanskega. Natečaj je bil namenjen starejšim od 60 let. Prispelo je 14 likovnih del v različnih likovnih tehnikah. Strokovna komisija je pri vsaki zgodbi izbrala zmagovalno ilustracijo. Vse tri zmagovalne ilustracije so ilustrirale likovnice našega študijskega likovnega krožka. Iskreno jim čestitamo, posebej pa še njihovi mentorici Kvirini Zupanc in objavljamo utrinke s podelitve ter obrazložitev!

Zgodba o zaljubljencu

Komisija je izbrala likovno delo, kjer je vsebina zabrisana z barvno skalo sivin in črnine, prevlada pa oranžna barva, ki daje ekspresivni poudarek zgodbi. Slika učinkuje temačno, dramatično in predstavlja prelomni trenutek v zgodbi. Avtorica dela je Silva Polajžer.

Koza je uničila zlo

Slikovit dogodek prikazuje vaško življenje v bližini gradu, prebrisane kmete, ki so zmaju nastavili kozo. Koza kot past je imenitno upodobljena z detajli. V ozadju je vidna vas in hribi, ki se posmehujejo zmaju, ki bo nasedel ukani. Avtorica Nada Slana je s toplo-hladnim barvnim nasprotjem ustvarila pravljično vzdušje.

Ustanovitev jelševskega in korpolskega gradu

Ilustracija v hladnih barvah, kjer je dopolnilo bela barva, prikazuje sodelovanje med bratoma, ki sta si posojala kladivo. Vidna sta oba gradova, med njima je dolina z jezerom, glavni element pa je leteče kladivo, ki je tudi v zgodbi ključnega pomena. Figura v ospredju dinamično poudari met kladiva. Avtorica dela je Silva Polajžer. (LUŠ)

Sorodne novice

Ognjeni spektakel in druženje ob koncu leta za LUŠ

Jure Godler

Bučn’ce prvič pod kostanji v Zgornjem trgu

Jure Godler

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Jure Godler

V muzejsko noč s Komedijo o ARTU

Jure Godler

Z novimi znanji in spoznanji na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Plesna terapija s člani UTŽO Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več