9.8 C
Šentjur pri Celju
28/02/2020
sentjur.net

Ko se Teden otroka kar ne konča …

Prevorje, 16. 11. 2018 – Tema letošnjega Tedna otroka je prosti čas. Kaj pa je prosti čas? To je čas za počitek in čas, ki si ga organiziraš po svoje; je čas, ko sam poiščeš tisto, kar te veseli in navdušuje. Pa ga otroci imajo? V podaljšanem bivanju na Podružnični osnovni šoli Prevorje so veliko razmišljali o prostem času in otroci so podali nekaj idej, kaj bi počeli v takrat. Uresničili so kar nekaj aktivnosti, in sicer samostojno, prosto igro, igro z vrstniki, aktivnosti na prostem, raziskovanje, poslušanje najljubše glasbe, ples, praznovanje rojstnih dni, peko kostanja, ki so ga sami nabrali, in podobno.

Izvedli so tudi nekaj aktivnosti Rdečega križa – Humanitarno akcijo Drobtinica, ki je bila izjemno uspešna. Jasmina Levičar je izvedla citrarsko delavnico, kjer so se otroci lahko preizkusili v igranju ljudskega glasbila. Manja Koren Kodele je izvedla dve likovni delavnici – Prisluhni in nariši, kjer so se otroci urili v čuječnosti. “Izvedli so tudi delavnico PabloPicasso se predstavi, na kateri so poustvarjali dela najslavnejšega likovnega umetnika 20. stoletja. Hvala obema izvajalkama,” je predstavila dejavnosti Tina Kosaber Gril in dodala, da so 16. oktobra tudi aktivno obeležili svetovni dan hrane. Pripravili so tombolo »Jaz tebi, ti meni«. Vsak je prinesel kakšen domač pridelek in z igro na srečo dobil pridelek nekoga drugega. (Majda Rezec, foto arhiv POŠ Prevorje)

Sorodne novice

Prejeli smo: Človek kot neponovljiv posameznik v koktajlu svojih talentov

Jure Godler

Sedma, pravljična Citrarska pomlad

Jure Godler

Kulturno društvo Prevorje ima novo vodstvo 

Jure Godler

Citrarka nabira blesteče in odmevne nastope

Jure Godler

Cvetje v jeseni pričarali v Dramljah

Jure Godler

Citrarji na  5. Pikniku pod kozolcem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več