29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Za varnejši dostop do POŠ Prevorje

Prevorje, 26. 10. 2022 – V sredo, 26. oktobra, so učenke in učenci ter kolektiv POŠ Prevorje poskrbeli za obeležitev sanacije usada ter obnove dovoza in parkirišča pri šoli. Naša občina se razpotega po izjemno lepem območju gričevja in hribov, ki pa po drastičnih naravnih pojavih lahko sprožijo tudi številne nevarnosti, predvsem je veliko plazov. V sodelovanju z ministrstvom za okolje in prostor občina uspešno sanira te posledice.

Tako je bilo tudi pri POŠ Prevorje, kjer je usad sprožilo neurje s poplavami avgusta 2020, ogrožal pa je tako parkirišče kot dovozno pot. Po ocenah, in usklajenih postopkih (izdelava PZI dokumentacije, ki jo je pripravilo podjetje Blan d.o.o.) je občina skupaj z ministrstvom pristopila k sanaciji, ki je bila sofinancirana iz obeh virov. Na javnem razpisu je bil izbran izvajalec gradbenih del Anton Kladnik s. p., ki je s pomočjo armiranobetonskega zida stabiliziral labilno brežino in tako preprečil nadaljnje premikanje parkirišča in dovozne poti. V sklopu projekta je bila zgrajena nova asfaltna voziščna konstrukcija, sanirana poškodovana fekalna greznica objekta in asfaltirano spodnje parkirišče pri POŠ Prevorje.

Za varnost otrok

To je še ena pridobitev za lokalno skupnost, še toliko večja, ker prispeva k varnosti otrok v prometu ter varnega dovoza. Da so zelo veseli varnejšega parkirišča in dovoza, so pokazali učenci na krajši obeležbi zaključka del, kjer so nastopili z vsemi svojimi talenti pod budnimi očesi svojih mentoric. Zbrane je pozdravila tudi vodja podružnice Mateja Kramer, župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci pa je v nagovoru poudaril pomen podružničnih šol v krajevnih skupnostih, kjer so srce dogajanja ter imajo izjemen pomen za sokrajane, varnost, stabilnost ter razvoj. Prav tako je sanacijo in prizadevanja občine pozdravila ravnateljica matične šole OŠ Slivnica pri Celju Breda Županc. Glavno besedo pa je bila otroška ustvarjalnost, za kar se jim iskreno zahvaljujemo ter jim želimo, da bi šolanje v domačem kraju ohranili v kar najlepšem spominu. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Prevorski učenci se bodo izobraževali na daljavo

ViP

Na Prevorju namesto sedmih le ena prvošolka

Majda Rezec

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

Prejeli smo: Človek kot neponovljiv posameznik v koktajlu svojih talentov

Jure Godler

Ko se Teden otroka kar ne konča …

Jure Godler

Dobje z polnilno postajo za električna vozila

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več