14.5 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Kolesarjenje v objemu sončnega podeželja

Šentjur, 6. 10. 2015 – V okviru projekta »RIDE&BIKE« se pripravlja digitalizacija kolesarskih poti na območju občin Šentjur in Dobje. V torek se je ekipa Razvojne agencije Kozjansko odpravila na teren po trasi Južne kolesarske poti. Pri trasiranju se izogibamo glavni cesti in pot zapeljemo po stranskih poteh, do naših prijaznih, gostoljubnih ponudnikov in turističnih zanimivosti, kot so Slivniško jezero, Stolp ljubezni, Naj regijska pot – Grajska učna pot Žusem, Astronomski observatorij na Prevorju, Planina z gradom in zbirkami, Kozjanska domačija … Kolesarska trasa, namenjena rekreativnim kolesarjem, ponuja čudovite razglede, dobro ponudbo jedače in pijače, doživetje narave, kulturne dediščine – kolesarjenje v objemu podeželja kot dopolnitev wellness ponudbe okoliških zdravilišč.

Vodilni partner projekta »RIDE & BIKE« je Zagorska razvojna agencija s projektnimi partnerji: Razvojna agencija Kozjansko, Razvojna agencija Sotla, Turistička zajednica Krapinsko-Zagorske županije, Turistička zajednica »Savsko-Sutlanska dolina i brigi«, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica.  Projekt je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Sorodne novice

Deželak = junak četrto etapo začel iz Šentjurja

Jure Godler

Pogrešate orodje, kolo, zlatnino? Poglejte, če so vaši.

Jure Godler

Miha Deželak že šestič zbira sredstva za otroke

Jure Godler

Z novim letom je pri nas zaživel projekt PROSTOFER

Jure Godler

Zaradi ljubezni je plačal davek

Tjaša Ferlež

Celje: Slovenskemu avtobusu na avtocesti odpadli kolesi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več