7.2 C
Šentjur pri Celju
20/01/2021
sentjur.net

Kolesarski maraton Lokarje: Kljub dežju na kolo

Dole, 25. 6. 2020 –  Člani Prostovoljnega gasilskega društva Lokarje so že štirinajsto leto zapored pripravili kolesarski maraton, ki ima že tradicionalno ime “Od gasilskega doma do gasilskega doma.” Ob praznovanju dneva državnosti se je pred gasilskim domom Lokarje zbralo okoli 55 kolesarjev. Pedala so najbolj vzdržjivi kolesarji začeli vrteti ob osmi uri zjutraj, po tem ko so jim srečno pot zaželeli predsednik Gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej, predsednik PGD Lokarje Andej Županc ter Janko Pušnik.

Ob osmi uri zjutraj so se tako kolesarji podali na daljšo 100-kilometrsko pot iz Lokarij skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, Loko pri Žusmu, Dobrino, Žegar, Prevorje, Lesično, Podlog pod Bohorjem, Šentvid pri Planini, Planino, Dobje, Kalobje, Jakob in Šentjur ter nazaj v Dole. Seveda so se kolesarji na svoji poti ustavili tudi pri naših gasilskih domovih, mimo katerih jih je peljala pot, kjer so se lahko okrepili z napitki.

Srednja in krajša pot

Na srednji maraton s 50 km dolgo progo so se kolesarji podali okoli desete ure. Pot je vodila od Dol skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, mimo kokošje farme, odcepa Kalobje, Jakob, Šentjur in nazaj v Dole. Ob isti uri so štartali tudi kolesarji, ki so se podali na krajšo pot, ki je bila dolga 33 km. Kolesarje pa je pot vodila iz Lokarji od Dramelj, Dolge gore, Ponikve in nazaj v Lokarje.

“Tovrstna organizacija kolesarskega maratona je precej zahtevna,” je povedal glavni organizator dogodka Janko Pušnik. Poudariti je potrebno, da je v organizacijo vloženega ogromno truda in dela. Od tega, da so morali organizatorji pregledati celotno progo, je več prostovoljnih gasilcev skrbelo za usmerjanje kolone kolesarjev v pravo smer. Kolono pa so spremljala gasilska vozila in reševalno vozilo. Štiri ure kasneje, ko se je večina kolesarjev že vrnila na cilj, jih je čakalo okrepčilo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Pijan povzročil prometno nesrečo v času policijske ure

Jure Godler

Unikatna noč v Lokarjah

Jure Godler

Že trinajstič do vsakega gasilskega doma

Tjaša Ferlež

Večer v znamenju smeha v Lokarjah

Tjaša Ferlež

Kolesarski maraton: Milan iz Šentjurja v Jirkov

Jure Godler

Jubilejni kolesarski maraton

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več