5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Krešimir Bašić odstlej strateg Tajfuna

basicŠentjur, 9. 7. 2016 – Čakanja je konec. Po tem ko je KK Tajfun zapustil domači strateg Dejan Mihevc, je vodstvo kluba podpisalo pogodbo s hvaškim trenerjem Krešimirjem Bašičem. 40-letni Splitčan je s Šentjurčani sklenil enoletno pogodbo. Novi šentjurski strateg prisega na moderno in atraktivno košarko z močno obrambo in protinapadi. V svojem življenjepisu je zapisal, da namenja veliko pozornosti mladim igralcem v njihovem košarkarskem razvoju. Kot igralec je svojo košarkarsko pot začel v BC Dalvin Split leta 1985, leta 1991 pa se je pridružil še ekipi druge hvaške lige BC Sucurac.

V trenerske vode je zašel leta 1994 in v tem času je zamenjal kar nekaj trenerskih mest. Poizkusil se je predvsem v Luxemburgu, kjer je poleg ekipe BC Etzella vodil tudi reprezentanco. Med dosežene lovorike si lahko pripiše tudi lovoriko trener leta v Savdski arabiji, v letih 2006-2007 pa je vodil tudi ekipo CSKA Sofia. Kot prva naloga v Šentjurju pa ga čaka sestava konkurenčnega moštva. (Jure Godler, foto: http://www.skysportaustria.at)

Sorodne novice

Košarkarski klub Šentjur v novo sezono z novim trenerjem

Jure Godler

Dončić podpisal za Šentjur

Jure Godler

Dejan Mihevc postal trener leta na Poljskem

Jure Godler

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več