14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Kultura in umetnost na vrtu Aktivatorja

Šentjur, 19. maj 2017 – Sedmo-, osmo- in devetošolci so ob pomoči mentorice Mladinskega centra Šentjur minuli petek pripravili prvi samostojni kulturni dogodek na dvorišču Aktivatorja pred začetkom poletja. Mladi, ki obiskujejo Aktivator, prostor za mlade Mladinskega centra Šentjur, so s pripravami na kulturni dogodek pričeli že februarja. Takrat so se začeli zbirati mladi, ki imajo radi igro ter gledališče in ki so aktivni v mladinski gledališki skupini. Postopoma je njihova mentorica Mojca Krevel pričela zbirati še druge mlade, ki se kulturno in umetniško udejstvujejo ali pa jih veseli organizacija dogodkov. Pričeli so snovati program za dogodek »Kultura in umetnost na vrtu«.

Dogodek, povezoval ga je Blaž Pavlič, so pričeli mladi talenti. Kot prvi se je predstavil še ne 10-letni harmonikaš Anže Ljubej in pogumno prebil led ter požel velik aplavz obiskovalcev. Klara Tiselj, Eva Leskovšek in Melani Sevšek, vokalno-instrumentalna dekliška skupina, so publiko navdušile s priredbo znane skladbe skupine Tabu. Sledila je gledališka predstava Skrivnosti iz veceja. Nastopajoči so dodobra nasmejali obiskovalce s prikazom šolskih pripetljajev in nenavadnih situacij. Za konec pa je publika skupaj s strokovno komisijo izbirala najbolj okusen mafin. V tem tekmovanju je suvereno zmagal 15-letni Denis Kovačič, ki je dokazal, da lahko z enostavnim receptom narediš okusen, sočen in mehek mafin, če si seveda dober v peki peciva. (MCŠ)

Sorodne novice

Kresnice svetile v slivniški cerkvi

Jure Godler

Poklon kulturi z Guzejem

Jure Godler

Prejeli smo: Vikendi za dijake na MCŠ

Jure Godler

Kresničke zasvetile ob 20-letnici

Jure Godler

Srečali so se predstavniki mladinskih društev iz občine Šentjur

Jure Godler

Gostili mlade iz Neu-Anspacha in Saint Florent sur Chera

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več