7.2 C
Šentjur pri Celju
20/01/2021
sentjur.net

Kresnice svetile v slivniški cerkvi

Slivnica, 19. 5. 2019 – Vokalno skupino Kresnice sestavljajo dekleta iz Gorice pri Slivnici in okolice. Lansko leto so kresničke praznovale 20. obletnico delovanja. O njihovi kvaliteti pa zagotovo ni treba dvomiti, saj se praviloma zadnjih nekaj let redno uvrščajo na regionalno srečanje vokalnih skupin in sodijo med najboljše pevske skupine pri nas. Vodi jih karizmatična in mlada zborovodkinja Mojca Krevel. Letošnji koncert so pevke pripravile v cerkvi sv. Marije Magdalene na Slivnici, ki pa je bila veliko premajhna za številne obiskovalce, ki so se koncerta udeležili.

Uvodoma so pevke ob napovedi moderatorja Vida Palčnika predstavile enega najslavnejših Mozartovih motetov Ave verum, ki ga je skomponiral le šest mesecev pred svojo smrtjo. Sledila je še ena latinska, ki jih je zadnje čase vedno redkeje slišati, Cantate Domino. Rdeča nit na koncertu so bile popevke, kot je Bridge over troubled water, gospeli, kot je Music down in my soul, pri katerih se je videlo, da ob petju pevke neizmerno uživajo in jim je ta glasba pisana na kožo. Na klavirju jih je spremljala Zala Irgolič. Kot gostjo so pevke povabile vrhunsko citrarko Tajdo Krajnc, ki od leta 2016 obiskuje Visoko šolo za glasbo in gledališče v Münchnu.

V drugem delu koncerta so dekleta poskrbela tudi za svojo dušo. Na odru se jim je namreč pridružil še moški – pevec skupine Unikat, Matic Supovec. Supovec se uveljavlja tudi kot avtor skladb za različne ansamble, sodeluje pa tudi s salonskim orkestrom Lucky ond the Pipes. Koncert so družno zaključili s popevkami Ko mene več ne bo; Tam, kjer sem doma ter Hallelujah. Odličen koncert in izvrstna izvedba je požela velik aplavz obiskovalcev dogodka, kresničke pa so znova dokazale, zakaj so eden naših najboljših pevskih sestavov.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Druga nagrada za Tajdo Krajnc

Jure Godler

Kresničke zasvetile ob 20-letnici

Jure Godler

Darilo za kulturni praznik – čudovita avla in ploščad

ViP

Kultura in umetnost na vrtu Aktivatorja

Jure Godler

Tajda Krajnc posegla po najvišjem priznanju

Jure Godler

Odlična vokalna uvertura v praznične dni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več