1.5 C
Šentjur pri Celju
03/03/2021
sentjur.net

Kulturno obarvani dnevi na OŠ Hruševec Šentjur

Šentjur, 8. 2. 2021 – Slovenija je ena redkih svetovnih držav, ki obeležuje praznik kulture. Na ta dan in nekaj dni prej so se praviloma odvijale številne državne, občinske in šolske kulturne prireditve. Letošnje leto pa je bilo prvo, ko so se morali kulturniki znajti in do poslušalcev najti drugačne poti. Med drugimi so bile pred to dejstvo postavljene tudi osnovne šole, kjer ima Prešernov dan še posebno težo. Žal tudi v šoli še ni vseh otrok – trenutno v šole hodijo otroci od prvega do tretjega razreda, po počitnicah pa naj bi se jim pridružili še starejši učenci.

V IKT-tehnologiji pri nas prednjači OŠ Hruševec Šentjur. Za učence in ostale so pripravili pravo video-kulturno proslavo, v kateri so sodelovali vsi učenci – tisti iz šolskih klopi in tudi tisti, ki jih je korona prikovala v domače okolje. Šolsko prireditev na daljavo pa si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Kulturni utrip pa se je s prireditvijo na daljavo s tem šele začel. Učenci so kulturno zavest razvijali na različne načine, poleg Prešerna pa so bili njihov navdih za ustvarjanje tudi tisti, ki jim je letošnje leto posebej namenjeno in na katere smo v naši občini še posebej ponosni – skladatelji Ipavci. V ta namen so v šolskem glasilu zbrani prispevki, ki dokazujejo, da je tudi osnovnošolcem mar za kulturo. Prilagamo tudi povezavo do Glasila Corona številka 9, ki je obarvano kulturno: https://www.hrusevec.si/Glasilo-Corona-st.-9/.

Sorodne novice

Na OŠ Hruševec Šentjur ob Dnevu varne rabe interneta

Jure Godler

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

ŠŠO-jevci navdušili v Gorici pri Slivnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več