1.7 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

MC osvaja Resevno

Mladinski center Šentjur (MCŠ), ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, se je odzval na mladinsko pobudo in se s pomočjo mladih prostovoljcev lotil načrtovanja zimskega pohoda. Trije mladi prostovoljci, Tadej, Jernej in Mojca, so se v začetku decembra sami odpravili na poskusni pohod. Iz centra Šentjurja so se odpravili na Resevno in nato še na Rifnik. Skupaj z vmesnimi postanki so hodili skoraj 6 ur in iskali najbolj primerno traso, določali lokacije za malico in oddihe ter določili datum pohoda.
In njim gre zahvala, da se je na megleno nedeljsko jutro, 18. decembra 2011, skupina 10 mladih v družbi psa Capija odpravila iz Hruševca na pravi zimski pohod. Ko so se pričeli vzpenjati na Resevno, niso slutili, kako lep dan in kako lepo pokrajino jim je podarila mati narava. Dan prej je zapadlo nekaj centimetrov snega, zaradi česar so se okoliški kraji in hribi lesketali v belini. Jasno in čisto nebo, močno zimsko sonce in čist zrak so prispevali svoje k čudovitemu razgledu na okoliške hribe. Terenska ekipa mladinskega centra pa je poskrbela, da pohodniki niso bili lačni in žejni. Tako jih je pričakala na vrhu Resevne in na vrhu Rifnika. Poleg narezka in peciva so se mladi lahko še pogreli z vročim čajem in kavo. Zaradi dobrega odziva in interesa mladih za takšno rekreativno miganje po okoliških hribih smo se na mladinskem centru odločili, da bomo vsako leto, skupaj z mladimi, pripravili vsaj en takšen pohod in osvojili drugo pot.
MCŠ

[like-gate]
Hvala, ker delite!
[/like-gate]

 

Sorodne novice

Pravljično popoldne v IKC

ViP

In največ o naši občini vedo…

Zoran Borovšak

V Dobju zametki za sonaravni park

Jure Godler

Prvi moški kabaret v Šentjurju

Jure Godler

Žene me kreativnost

Jure Godler

Dekleta v uniformah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več