29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Med najboljšimi dijaki tudi naši

Celje, 25. september 2015 – Na povabilo celjskega župana Bojana Šrota se je sprejema za najbolj uspešne maturante in maturante ter dijakinje in dijake zaključnih letnikov srednjih šol v Mestni občini Celje, udeležil tudi šentjruski župan mag. Marko Diaci. Sprejem je bil namenjen številnim uspešnim mladim in županom občin, od koder prihajajo v celjsko regijsko središče srednješolskega izobraževanja. Župani so tako čestitali mladim, ki so zelo uspešno opravili splošno in poklicno maturo, uspešno zaključili poklicne šole ter se odlično odrezali na mednarodnih tekmovanjih znanja – olimpijadah.

Med najbolj uspešne maturante splošne mature sta se vpisala odličnjaka Kristjan Obrez iz Gorice pri Slivnici, ki je tako kronal šolanje na I. gimnaziji v Celju, ter Katarina Vodopivc iz Grobelnega, zaključila je Gimnazijo Celje – Center. Sprejem je bil namenjen še dijakom, ki so bili izjemno uspešni na mednarodnih tekmovanjih, med njimi sta bila  Urška Andrenšek s Planine pri Sevnici (I. gimnazija v Celju), ki je na osvojila 3. nagrado na 22. Sanktpetersburški astronomski olimpijadi ter Jan Časl iz Gimnazije Celje – Center, ki je na svetovnem prvenstvu v programiranju robotov  RoboCup 2015 Hefei na Kitajskem osvojil nagrado BEST HARDWARE DESIGN za najbolj oblikovno in tehnično dovršenega robota.

Zlati šentjurski dijaki

Čestitke na sprejemu so veljale tudi maturantom poklicnih šol; Patricija Jug iz Dol in Patricija Šviga  iz Loke pri Žusmu sta poklicno maturo uspešno opravili kot dijakinji Srednje zdravstvene šole Celje (smer zdravstvena nega). Odlično pa so se odrezali tudi dijaki Šolskega centra Celje – Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije;  tehnik mehatronike David Rupnik iz Dramelj ter strojni tehnik Nejc Zalokar iz Šentjurja. Prav tako je s poklicno maturo odlično opravil elektrotehnik Nejc Podgoršek iz Šentvida pri Grobelnem  (Šolski center Celje – Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo).

Dve dijakinji iz naše občine sta se odrezali z odličnim uspehom v vseh letih šolanja ter s pohvalo opravljenim zaključnim izpitom, in sicer so to bili Urška Kopinšek iz Dramelj, ki je zaključila šolanje na Šolskem centru Celje, Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko, smer frizer; ter Tamara Bratina iz Šentjurja, ki je zaključila program bolničar na Srednji zdravstveni šoli Celje. Čestitke veljajo tudi dijakom, ki so opravili zaključni izpit s pohvalo, torej Maji Kobale iz Dramelj, preoblikovalki tekstilij, program Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, na kateri sta program frizer uspešno zaključili tudi Jasmina Videc iz Svetega Štefana ter Nives Zupanc iz Jakoba. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Šentjurski odličnjaki bežali pred nevihto

Jure Godler

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

V Dobju župan sprejel najuspešnejše učence

Tjaša Ferlež

Preučevali življenje Josipa Ipavca in ga upodobili s pop artom

Jure Godler

PU Celje: Celje je še vedno varno mesto

Jure Godler

Leonoro iz Celja so našli. Iskanje preklicano!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več