29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Za dober uspeh sta potrebna mladostna norost in stara modrost

Loka pri Žusmu, 3. 9. 2023 – Gasilci in Gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Loka pri Žusmu so v nedeljo slovesno praznovali praznik Krajevne skupnosti Loka pri Žusmu in prevzem novega gasilskega vozila. Ob teh dogodkih se je dogajanje začelo že zgodaj popoldan, ko so najprej v uraden namen predali prenovljeno cesto skozi Loko. Nadaljevali so z gasilsko parado in prevzemom gasilskega vozila, ki pa je v društvu prišel leto kasneje, kot je bilo sprva predvideno.

»Nikoli si ne bi mislil, da bomo v društveni blagajni imeli dovolj denarja za nabavo novega gasilskega vozila, vendar se vozila ni in ni dalo dobiti,« je v svojem govoru povedal predsednik gasilskega društva Bernard Zeme. Društvo je v nabavo vozila šlo premišljeno in natančno. Dolgo so iskali in premlevali možnosti, ki so jim bile ponujene, vendar se na trenutnem trgu ni našlo nič, kar bi ustrezalo njihovim zahtevam. Stanje na avtomobilskem trgu je bilo zaradi vojne v Ukrajini močno okrnjeno, zaradi česar se je zavlekla tudi nabava gasilskega vozila. Društvo je v preteklem letu praznovalo jubilejnih devetdeset let svojega delovanja, zato sta bili želja in potreba po nabavi novega vozila še toliko večji. Kljub vsemu so loški gasilci lani vseeno izvedli slavnostno sejo, na kateri so pregledali delovanje društva skozi devetdeset let, podelili društvena priznanja ter nazdravili jubileju.

Gasilska parada

Letos se jim je sreča z gasilskim vozilom le nasmehnila in pred nekaj dnevi so v društvo pripeljali čisto novo gasilsko vozilo, katerega so vsi že nestrpno pričakovali, na nedeljski prireditvi pa so ga tudi uradno predali namenu. Preden je sledila uradna predaja ključev gasilskega avtomobila, so prireditev začeli z gasilsko parado, katere so se udeležili gasilci in gasilke Gasilske zveze Šentjur, sosednja društva Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah in prijatelji gasilci izven meja domačih krajev.

Poleg gasilk in gasilcev, krajanov in krajank pa so se dogodka udeležili tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, predsednik GZŠ Aleš Guzej, poveljnik GZŠ Uroš Siter, predstavnik GZ Slovenije Janko Žuntar, predsednik KS Loka pri Žusmu Srečko Kajnčan in drugi. Vozilo je blagoslovil domači župnik Marko Šraml in loškim gasilcem zaželel veliko varno prevoženih kilometrov. Z željo, da bi novo pridobljeno vozilo uporabljali zgolj za izobraževanja in vaje ter čim manj za intervencije, so se strinjali kar vsi zbrani pod šotorom. Za glasbeno popestritev prireditve so poskrbeli člani in članice pihalnega orkestra Šentjur ter domači Fantje z Žusma.

Po končani prireditvi je sledila še skupna fotografija vseh donatorjev in botrov ob gasilskem avtomobilu ter gasilska veselica z ansamblom Juhu band in ansamblom Mitja kvintet. Gasilci in gasilke PGD Loka pri Žusmu pa poskrbeli, da hrane in pijače ni manjkalo. (Tjaša Ferlež, Foto: Tjaša Ferlež, Domen Kamplet)

Sorodne novice

Šentjurski gasilci naročili nov gasilski avtomobil

Jure Godler

“Portugalc” našel novo domovanje na Ponikvi

Jure Godler

Po dveh letih tudi uradni prevzem gasilskega vozila

Tjaša Ferlež

Dve desetletji želja sta se šentjurskim gasilcem končno uresničili

Jure Godler

Prejeli smo: Prenovljeno vozilo GVC 16/25 v PGD Lokarje

Tjaša Ferlež

Šentjurski gasilci podpisali pogodbo za novo gasilsko vozilo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več