-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Minister Jože Podgoršek obiskal Šentjur

Šentjur, 25. 2. 2022 – Minister dr. Jože Podgoršek se je v petek mudil na obisku Savinjske regije in na Kozjanskem. Ogledal si je kmetijo družine Lavbič ter se na delovnem sestanku srečal s predstavniki Kmetijske zadruge Šentjur in Občine Šentjur ter predstavniki stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati odbora Šentjur, predsednikom dr. Robertom Marušo in kandidatko državnozborskih volitev Cirilo Lavbič.

V prostorih Kmetijske zadruge Šentjur se je minister srečal s predstavniki Kmetijske zadruge Šentjur. Sprejel ga je direktor KZ Pušnik Anton. Med drugim je povedal, da so na KZ izredno veseli obiska ministra, saj jih je nazadnje kmetijski minister obiskal že pred 29. leti. Pogovorili so se o tekočem delu kmetijske zadruge in izzivih, s katerimi se srečujejo. Minister je poudaril pomen zadružništva in povezovanja med kmeti za razvoj kmetijstva v Sloveniji. Kmetijska zadruga Šentjur ima v lasti sedem kmetijskih trgovin. Od kmetov odkupujejo mleko, pitance in les. V letu 2020 pa so praznovali svojo 30 letnico delovanja.

Pri županu

Petkov delovni obisk je minister zaključil na srečanju s predstavniki Občine Šentjur. Prijazno ga je sprejel župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Pogovorili so se o aktualnih občinskih projektih s področja kmetijstva. Župan je sam poudaril dobro sodelovanje kmetijske zadruge, kmetij in občine. Velik pomen ima povezanost med samimi društvi, ki so potrebna da kmetijska dejavnost nemoteno teče znotraj same lokalne skupnosti. Predstavil je občino Šentjur, ki ima na svoji veliki teritorialni površini na geografsko zelo raznolikem območju pretežno podeželsko in kmetijsko zaledje, kar predstavlja precejšen delež celotne dejavnosti v občini.

Beseda je tekla o aktualnih temah v kmetijstvu ter o področjih sodelovanja med občino in državo, na podlagi skupnih zakonsko določenih postopkov in prostorskih ureditev. Minister Podgoršek je izpostavil, da so obiski na terenu v tem obdobju zelo pomembni; »V tem trenutku smo v pripravi izvedbenega dela strateškega načrta skupne kmetijske politike za novo obdobje, zato je spremljanje dogajanja na terenu izjemno pomembno tako zame kot za ekipo ministrstva. Na podlagi teh izkušenj bomo lahko pripravili še bolj učinkovit izvedbeni del strateškega načrta (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Tudi šentjurske članice NSi na Bled

Tjaša Ferlež

Z avtobusom Nove Slovenije na izlet

Jure Godler

Kandidatka Nove Slovenije Cirila Lavbič se predstavi

Jure Godler

Na Šentjurskem trije ministri. Kustec: Kalobje bo dobilo nov šolski prostor

ViP

Minister za kmetijstvo na obisku v Šentjurju

Jure Godler

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več