22.1 C
Šentjur pri Celju
14/06/2021
sentjur.net

Mladi raziskovalci danes potrebujejo vaš glas

Mladi Šentjurčani Lana Kolar, Neža Vrečko in Nejc Rudež, dijaki Gimnazije Lava, so z raziskovalno nalogo sodelovali na 3. evropskih statističnih igrah, ki v Sloveniji potekajo pod okriljem Slovenskega statističnega urada (SURS). Z raziskovalno nalogo Izobrazba v slovenskih družinah so se po oceni strokovne komisije uvrstili med deset najboljših ekip v državi. Najboljša slovenska ekipa, za katero že nekaj dni poteka javno glasovanje,  bo že čez nekaj tednov Slovenijo zastopala v Evropi.

V nalogi so tekmovalci s pomočjo velike količine statističnih podatkov primerjali izobrazbo partnerjev v družinah v občinah Šentjur in Celje, Savinjski regiji in celotni Sloveniji. Pri tem so posebno pozornost namenili razlikam v različnih tipih družin (eno- in večstarševske družine, družine brez otrok) in prišli do zanimivih ugotovitev.

Šentjurčani so trenutno zelo blizu zmagi in so na SURS-ovi FB-strani v tesnem boju z ljubljansko ekipo. Ker se glasovanje zaključi že čez nekaj ur, mladi raziskovalci za prvo mesto potrebujejo tudi vaš glas (vsak lahko glasuje le enkrat). Všečkajte njihovo nalogo Izobrazba v slovenskih družinah (ekipa: Amaterji). Glede na vložen trud si mladi nedvomno zaslužijo tudi vašo podporo. Vsak glas šteje! (N. R.)

Prosijo za vaš glas

Za njihovo raziskovalno nalogo lahko glasujete

TUKAJ.

Z vsakim glasom pa bodo bližje želenemu cilju – zmagi. Da pa je finale tekmovanja napeto, naj še izdamo, da samo za nekaj glasov zaostaja še ena gimnazija, ki bi jih lahko v napeti končnici premagala. Zbrali so že več kot 1.500 glasov. Zato bodimo patrioti – glasujmo na povezavi in pritisni “Všeč mi je!” za Izobrazbo v slovenskiih družinah.

Sorodne novice

V zapletenih časih pogumno izpeljali Prvenstvo Slovenije

Jure Godler

TBA-jevke odlične na članskem državnem prvenstvu

Jure Godler

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

Prejeli smo: Planinčani osvojili Normandijo

Jure Godler

Orientacijsko tekmovanje na Dolgi Gori

Tjaša Ferlež

Lokarčani in Lokarčanke z dvema zmagama

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več