18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Mlaj po starem tudi v Loki pri Žusmu

Loka pri Žusmu, 27. april 2019 – Zbrali so se člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Loka pri Žusmu, Lovske družine, fantje iz Kamena in sosednje gasilsko društvo Sveti Štefan. Najprej so šli v gozd po smreko. Da moraš biti zelo previden pri podiranju, jih je opomnil Darko Mikša, ki je skrbel, da je potekalo vse brez problemov. 

Smreko so pripeljali na sam kraj postavitve, kjer so jo okrasili in na vrh pritrdilo slovensko zastavo. Po kratkem posvetu, kako bo potekalo samo postavljanje mlaja na star način, torej ročno, se je to začelo. Krepkih 30 fantov se je zavedalo, da tu ne sme biti ni ene napake, tu prevladuje sodelovanje in natančnost, na kar jih je vseskozi opozarjal Martin Slatenšek, ki je vodil postavljanje mlaja.  

Ob postavljenem mlaju je prijatelje in vse zbrane krajane pozdravil Srečko Krajnčan, predsednik krajevne skupnosti Loka pri Žusmu. Ob prazniku dela, 1. maju, je v nagovoru poudaril, kako je ta praznik pomemben za delavski razred in delavske pravice. Na koncu je bilo veselo druženje med prijatelji in krajani Loke pri Žusmu.

(Milenka Blažević, foto: Silvo Zeme)

Sorodne novice

Šentjurjevo začeli z zmajem in mlajem

Jure Godler

Mlaj so postavili na star način

Jure Godler

Mlaj stoji tudi v Loki pri Žusmu

Tjaša Ferlež

Nad Ponikvo že plapola zastava

Tjaša Ferlež

Mlaj so postavili tudi v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več