17.4 C
Šentjur pri Celju
24/03/2023
sentjur.net

MS Šentjur zmagala, psi navdušili, Jurčkovali z najmlajšimi

V soboto so se odvile tudi četrte Šentjurjeve družabne igre. Igre so bile v osnovi zamišljene kot igre mestnih četrti, a so jih zaradi premalo zanimanja organizatorji spremenili v igre krajevnih skupnosti. Tudi na tem področju niso bili preveč uspešni, saj se je od 13 šentjurskih KS iger udeležilo le 4! Tako so se na prijavni listi znašle KS Dramlje, KS Vrbno Podgrad – lanskoletni zmagovalci, KS Šentjur – Rifnik ter domača Mestna skupnost Šentjur. Družabne igre sta vodila Zavod ETNO EKO in Sonja Hercog. Vse skupaj pa je spremljala tudi komisija v postavi Bogdana Rahtena, Sonje Hercog, Lovra Perčiča in Jožeta Štiglica. V igrah, ki so bile tudi fizično naporne, so se gledalci lahko nasmejali nošenju “na štupo ramo”, nabiranju vode in poljenju balonov z njo, ogledali so si izdelovanje okrasnih cvetic, kviz o Šentjurju itd. Tokrat so zmagali gostitelji – Mestna skupnost Šentjur, ki jo je vodil Jure Raztočnik. Ti so prejeli tudi prehodni pokal.

Jurčkovanje

Organizatorji so poskrbeli tudi za najmlajše z Jurčkovanjem. Nastopili so otroci, ki plešejo v plesni šoli Plesni val Šentjur pod vodstovom učiteljice Ajde.  Z venčkom različnih plesnih stilov so nastopili plesalci mlajše in starejše skupine. V Šentjurju imamo tudi plesno šolo Pleši z mano. Z nami so bile plesalke iz skupine Mavrica pod vodstvom učiteljice Mojce.
Po plesnih korakih  so na oder prišli igralci OŠ Franja Malgaja pod mentorstvom učiteljic Simone in Melite. Zaigrali so igrico Romeo in Julija v malce drugačni preobleki. V pesmi Toneta Pavčka se romanca dogaja med dvema medvedoma in tudi tukaj ne gre vse po medu.
Po igrici so sledile delavnice, in sicer je obrazke otrok poslikala Katja. Otroci  so si lahko izdelali tudi lutke medvedkov, zajčkov ali kakšnih drugih živali.

Vleka vrvi

V vlečenju vrvi so se ponovno pomerili šentjurski hrusti, ki so vrv nategovali na vso moč. Izmed treh prijavljenih ekip so ponovno zmagali Šentjurski korenjaki, ki so z lahkoto potegnili ostali dve ekipi.

Pes, moj najboljši prijatelj!

Kinološko društvo Šentjur se je v sklopu Šentjurjevega predstavilo tudi letos. Tokrat so se odločili za predstavitev vaj mlade kinološke discipline, rally obedience. Rally obedience je disciplina, ki je v Slovenijo prišla pred 10 leti. V teh letih je s prizadevanji kinologov postala prepoznavna disciplina, slovenski tekmovalci pa znani po celem svetu. Od tega leta dalje pa se s to disciplino aktivno ukvarjajo tudi v lokalnem društvu. Na tokratni predstavitvi so se predstavili vodniki s psi vseh velikosti in pasem. Najmanjša je bila čivava Pinky, ki jo je po prizorišču vodila Tamara, največji pa bernski planšar Hugo, ki je sledil vodniku Zoranu. Ostali udeleženci so bili višavska terierka Eli z vodnico Tejo, mejna škotska ovčarka Ru z vodnico Neyo, novoškotska prinašalka Gaya z vodnico Špelo ter nemška ovčarka Sena z vodnico Nušo. Da so bili gledalci informirani o tem, kaj delajo psi, je skrbel Sašo. Po mahajočih repkih štirinožcav in nasmejanih obrazih njihovih vodnikov je bilo razvidno, da so oboji v predstavitvi izjemno uživali. (V. A., J. G., Z. B.)

Sorodne novice

Po dveh letih tudi uradni prevzem gasilskega vozila

Tjaša Ferlež

Kljub dežju, je zadišalo po Šentjurski kisli juhi

Tjaša Ferlež

Razglasili so županova vina 2022

Jure Godler

Šentjurjevo začeli z zmajem in mlajem

Jure Godler

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več