21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Na OŠ Dramlje imamo novega »sošolca« Jacka!

Dramlje, 15. 2. 2019 – V ponedeljek, 15. 2. 2019, nas je 1. in 2. šolsko uro v 4. b razredu obiskal nov »sošolec«. Malo za šalo in malo za res, obiskala nas je Daša Verbovšek in njen najboljši prijatelj Jack. Z učenci 4. b in razredničarko Evo Jazbec Leber smo se pripravljali na obisk najboljšega človekovega prijatelja kar teden dni. Daša nam je omogočila, da smo z učenci imeli izkustven pouk, hkrati pa spoznali psa terapevta in njeno delo.

Daša je lastnica psa terapevta Jacka, ki je angleški bulldog. Jack ima zelo rad otroke, zato smo ga z veseljem toplo sprejeli na naši Osnovni šoli Dramlje. Pravi, da od kar pomni, je velika ljubiteljica živali. Ima ogromno prostora in zelenih površin, zato se je odločila za posvojitev tudi dveh muc. Najstarejša je dvoletnica Lina, posvojenka iz Mačje hiše, najmlajši član Loomie ali po domače »Mic«, je rešenček iz Zonzanija. Daša Verbovšek ni le ljubiteljica živali, temveč tudi lastnica Hotela za hišne živali Daša in prijatelji.

Učenci so se z njeno pomočjo še pobližje spoznali, kako skrbimo za domače živali in skozi zanimive aktivnosti utrdili, kako opisujemo živali. O tem se učimo pri urah slovenskega jezika, največ pa si zapomnimo skozi izjemne izkušnje. Učenci so pri spoznavanju z Jackom izredno uživali in se z njim spoprijateljili. Upamo, da smo vsi izgubili strah pred živalmi!

Eva Jazbec Leber, mag. prof. raz. pouka in mag. prof. inkl. ped. 

Sorodne novice

Drameljski učenci upodobili Josipa Ipavca v pop art tehniki

Jure Godler

Šentjurski gasilci po zahtevnem terenu rešili Reksija

Jure Godler

Neža Grohar postala faca meseca decembra

Majda Rezec

Zavod Muri svetuje: Kako skrbimo za lastniškega psa

Jure Godler

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več