-6.1 C
Šentjur pri Celju
17/01/2021
sentjur.net

Na vrata trka koronsko Šentjursko poletje

Družabnost je kot ena bistvenih človeških sestavin v času epidemije koronavirusa nedvomno primanjkovala sleherniku. Kmalu po sprostitvi ukrepov na področju kulturne in družabne sfere so prizorišča obiskovalci začeli hitro polniti. Polnost ali celo “razprodanost” pa sedaj dobivata popolnoma nov pomen; ukrepi za preprečevanje širjenja virusa pojem razprodanosti – kot primer – v sicer 200 sedežnem IKC zdaj limitira na dobrih 30 duš.

Tako za obiskovalce kot organizatorje so javne prireditve postale novo, posebno doživetje. Eno takih bo tudi letošnje Šentjursko poletje, ki v Občino Šentjur prinaša 34 dogodkov. Čeprav jih bo osem manj kot letu 2019, raznolikost ostaja. Med 20. junijem in 12. septembrom različni organizatorji prirejajo razstave, potopise, predavanja, pohode, filmske predstave, veselice, delavnice, športne dogodke in koncerte, ki so tudi letos v naskoku. Ostajajo tudi tradicionalne vsebine, kot so Ramna Jazz, Izziv p(ol)etja, Kresna noč, Angelska nedelja, GrobelnoFest idr.

Kot že omenjeno, bodo letošnje dogodke spremljali preventivni ukrepi za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2. Na Občini Šentjur, ki je soorganizatorka Šentjurskega poletja, ob tem opozarjajo: “Omejevanje medsebojnih stikov in priporočeno gibanje po javnem prostoru z doslednim upoštevanjem zadostne telesne odmaknjenosti med ljudmi tako še vedno ostajata med ključnimi varovalnimi ukrepi, ki lahko pripomorejo k zmanjšanju tveganja za okužbo.” Na občini ob tem vabijo k spremljanju njihove spletne strani, kjer bodo objavljena obvestila o morebitnih spremembah ali odpovedih prireditev.

Podrobnejši program si lahko ogledate TUKAJ.

Sorodne novice

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež

Znova bosi ob ritmih bossa nove

ViP

Pridih Orienta v Zgornjem trgu

Jure Godler

Na Ipavčevem vrtu ponovno zazveneli šansoni

Jure Godler

Razstavili »naj škljoce« Šentjurskega poletja

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več