8.7 C
Šentjur pri Celju
01/10/2020
sentjur.net

Naj na vrtu zadiši po zeliščih

Šentjur, 19. 5. 2018 – Zaposleni v Vrtnariji Valner že vrsto let pripravljajo za svoje stranke zanimive dogodke. Najbolj izpostavljena in najbolj obiskana sta zagotovo dan balkonskih rastlin in dan zelenjave. Dan zelišč navadno ne pritegne tako široke množice obiskovalcev. Dan odprtih vrat, namenjen zeliščem, organizirajo že vrsto let, na njem pa prikažejo pester asortiment teh dišečih in okusnih rastlin. Letos so za obiskovalce pripravili več kot 80 različnih vrst zelišč in jih predstavili obiskovalcem. Na številna vprašanja sta odgovarjala in delila koristne nasvete Irena Vizjak, predstavnica podjetja Volmary in dr. Janko Rode, strokovnjak na področju divjih in gojenih zelišč. Obiskovalcem sta svetovala, kdaj in kako uporabljati zelišča.

“Zelišča se najbolj uporabljajo sveža in jih sadimo blizu sebi, da so pri roki, ko jih uporabljamo,” nam je svetovala Klavdija Valner Jovan iz Vrtnarije Valner. Zato trend sajenja zelišč počasi narašča. Kot je v navadi, obiskovalce prireditve razvajajo tudi kulinarično. Za specialitete je poskrbel domači kuharski mojster Borut Jovan, ki je obiskovalcem pokazal, kaj lahko pripravimo tudi zelo na hitro iz zelišč. (Jure Godler)

Sorodne novice

Pestra slovenska kulinarika ob bok najboljšim

Jure Godler

Dnevi balkonskega cvetja ponovno uspešnica

Jure Godler

Desetletje paradižnikov in paprik

Jure Godler

Čas je za balkonske cvetice

Jure Godler

Paradižnik znova na vsakem koraku

Jure Godler

Dvajsetletnica Vrtnarstva Valner

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več