14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Naši brez možnosti v Zagrebu

Zagreb, 24. 1. 2016 – Šentjurski košarkarji KK Tajfuna so gostovali v Zagrebu pri ekipi KK Cedevite. Njihovi gostitelji so ujeli evropsko formo, kar se je poznalo tudi na evroligi, kjer so premagali Efes Pilsen. Na drugi strani pa se naši košarkarji mučijo brez poškodovanega organizatorja igre Ceole Clarka III, prav tako pa so naši ena redkih ekip, ki se v prestopnem roku ni okrepila. Naši bi krvavo potrebovali kakšno zmago, da izbrišejo vedno bolj grenak priokus in se mogoče odlepijo iz zadnjega mesta ABA-lige. Neugoden za naše je tudi razpored tekem, kjer bodo tudi v prihodnjosti igrali predvsem na gostovanjih, kjer pa so dokaj neuspešni, saj so doslej zmagali na tujem parketu le enkrat.

Košarkarji Cedevite so silovito začeli tekmo in še preden so naši dobro pogledali na rezultatski semafor, je že pisalo na njem 13:2. Kljub prednosti pa Zagrebčani niso popuščali in suvereno dobili 28:15. Sledile so še preostale tri identične tretjine, kjer so bili gostitelji občutno boljši in na koncu zanesljivo slavili s 94:61. Najboljši strelski učinek pri naših je imel Emir Zimić, ki je dosegel 13 točk in Aleksandar Ponjavić 10 točk. Sandi Čebular, Jacob Parker in Tomaž Bolčina pa so prispevali vsak po 9 točk. Dragiša Drobnjak pa je prispeval 6 točk, 9 skokov in 7 podaj. Šentjurčane čaka naslednjo soboto še gostovanje pri Union Olimpiji, ter skupaj s to še 5 tekem v ABA-ligi. Njihovi pogled pa so bolj obrnjeni v prihodnost – na Pokal Spar in končnico državnega prvenstva, ki se bosta začela kmalu. Prav tako se bodo naši državni prvaki ponovno vrnili v domačo dvorano OŠ Hruševec. (Jure Godler; foto: Cedevita/Marin Sušić)

Sorodne novice

Zagrebški potres pustil nekaj posledic tudi pri nas

Tjaša Ferlež

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Prejeli smo: Šentjurski slikarji razstavljali v Zagrebu in Velenju

Jure Godler

Vodilni v ligi na koncu premočni za naše

Jure Godler

Laščani razbili naše košarkarje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več