13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net

Naši zdravstveni delavci so v dobri kondiciji

Šentjur, 19. 6. 2020 – V Centru za krepitev zdravja Šentjur (CKZ) vsako leto pripravijo testiranje telesne pripravljenosti za zaposlene Zdravstenega doma Šentjur. Merjenje telesne pripravljenosti v CKZ  pripravljajo enkrat do dvakrat na leto in s tem testom dobijo rezultate, kako so zaposleni telesno aktivni. Zato so izvedli šestminutni test telesne pripravljenosti, ki vsebuje meritve krvnega pristiska, saturacijo na začetku in na koncu testa. “Po opravljenem testu pa imajo vsi zaposleni možnost sodelovati v kotičku zravih tehnik sproščanja,” je povedala Marjana Kugonič, vodja CKZ.

V Zdravstvenem domu Šentjur je skupaj z CKZ, ki deluje v okviru ZD zaposlenih okoli 80 medicinskega osebja. Na testiranje pa niso prišli vsi, navadno jih je na takem testiranju okoli polovica. “Rezultati naših zdravstvenih delavcev na testiranju pa so seveda boljši od slovenskega povprečja,” se je pošalila vodja CKZ Kugoničeva. Na testu hoje so preverjali aerobno zmogljivost, kakšna je naša fizična kondicija. Testiranci so 6 minut hodili v 30-metrskem krogu. Več krogov ko so naredili, boljši je bil rezultat.

“Po testu smo preverili še  srčni utrip in s tem smo dobili podatke o naši telesni pripravljenosti,” je povedala tudi fizioterapevtka Eva Komplet. “Naš namen pa je tudi, da vzpodbudimo naše zaposlene za nadaljnjo aktivnost. Na tem testu ne pride do pretirane obremenitve, z rezultati pa lahko dobimo precej natančno oceno,” je še dodala Kompletova. (Jure Godler)

Sorodne novice

Obvestilo o izvajanju “Priprav na porod in starševstvo”

Jure Godler

Zdravstveni dom Šentjur vabi na cepljenje proti Covid-19

Jure Godler

Obvestilo o novih terminih brezplačnega hitrega testiranja

Jure Godler

Obvestilo: Množično testiranje občanov s hitrimi testi

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več