13.3 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

Naši zdravstveni delavci so v dobri kondiciji

Šentjur, 19. 6. 2020 – V Centru za krepitev zdravja Šentjur (CKZ) vsako leto pripravijo testiranje telesne pripravljenosti za zaposlene Zdravstenega doma Šentjur. Merjenje telesne pripravljenosti v CKZ  pripravljajo enkrat do dvakrat na leto in s tem testom dobijo rezultate, kako so zaposleni telesno aktivni. Zato so izvedli šestminutni test telesne pripravljenosti, ki vsebuje meritve krvnega pristiska, saturacijo na začetku in na koncu testa. “Po opravljenem testu pa imajo vsi zaposleni možnost sodelovati v kotičku zravih tehnik sproščanja,” je povedala Marjana Kugonič, vodja CKZ.

V Zdravstvenem domu Šentjur je skupaj z CKZ, ki deluje v okviru ZD zaposlenih okoli 80 medicinskega osebja. Na testiranje pa niso prišli vsi, navadno jih je na takem testiranju okoli polovica. “Rezultati naših zdravstvenih delavcev na testiranju pa so seveda boljši od slovenskega povprečja,” se je pošalila vodja CKZ Kugoničeva. Na testu hoje so preverjali aerobno zmogljivost, kakšna je naša fizična kondicija. Testiranci so 6 minut hodili v 30-metrskem krogu. Več krogov ko so naredili, boljši je bil rezultat.

“Po testu smo preverili še  srčni utrip in s tem smo dobili podatke o naši telesni pripravljenosti,” je povedala tudi fizioterapevtka Eva Komplet. “Naš namen pa je tudi, da vzpodbudimo naše zaposlene za nadaljnjo aktivnost. Na tem testu ne pride do pretirane obremenitve, z rezultati pa lahko dobimo precej natančno oceno,” je še dodala Kompletova. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler

Šole in vrtci so zaprti od ponedeljka, glasbena šola pa od danes

Jure Godler

Koronavirus COVID-19: splošne informacije in preventivni nasveti

Jure Godler

Poleg gibanja je pomembna tudi prehrana

Jure Godler

Na Dobju preizkusili svoje sposobnosti

Jure Godler

Prejeli smo: Center za krepitev zdravja ZD Šentjur na Bučn’cah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več