18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Dramlje, 9. 5. 2022 – Po dolgem premoru je večnamenski prostor Osnovne šole Dramlje zopet napolnilo občinstvo. In le zakaj je ne bi? V Dramljah vsi poznamo gospo Anico Čede, ki z velikim veseljem in predanostjo že vrsto let z mladimi ustvarja na dramskem področju. Vsako leto so nas razveseljevali z enkratnimi predstavami. Kljub premoru zaradi epidemičnih razmer njen dramski duh ni počival. In v letošnjem letu je gospa Anica Čede s pomočjo učiteljice Maje ŠantlMilene Petelinšek, Marjete Vodušek, Andreja Zemeta, Anžeta Šusterja in Darka Petelinška končno luč življenja ugledala predstava Nerodna Avguština.

Nerodno Avguštino si je na nedeljsko popoldne, 9. maja, prišlo ogledat številno občinstvo. In zagotovo niso prišli zastonj. V prostoru se je čutilo prav posebno vznemirjenje med gledalci, ki smo že tako dolgo čakali, da si bomo zopet lahko ogledali kakšno predstavo in tudi med igralci, da končno pokažejo občinstvu svoj neprecenljiv talent. Iskrivo dogajanje na odru, odlična glasbena podlaga in še boljši igralci so tako navdušili vse navzoče.

V uvodu je mlada igralka Petra Korenjak (Nerodna Avguština), ki je sedaj že dijakinja, nagovorila občinstvo z besedami veselja in navdušenja, da smo se znova, po dolgem odmoru, srečali na tako lepem dogodku v Osnovni šoli Dramlje. Mladi igralci zase pravijo, da niso samo igralci, ampak ena velika družina, saj se imajo med sabo res radi. In zato so se poimenovali IGROLJUBI, ker ljubijo igranje. Igroljubi so: Val Vodušek, Neli Batistič, Žana Verk, Vid Zeme, Ajda Šuster, Lana Pobirk, Maks Jager, Aneja Verk, Kaja Hosner in Mai Završnik. Upamo in želimo si, da nas bodo drameljski IGROLJUBI še dolgo navduševali s svojimi prisrčnimi, igrivimi in iskrivimi predstavami. (Lucija Jager)

Sorodne novice

Prejeli smo: 20 let? Res? Toliko je že?

Jure Godler

Drameljčani so šli okrog sveta

Jure Godler

Počastitev spomina na partizansko bolnico Zima

Jure Godler

V Dramljah pojemo slovenske pesmi

Jure Godler

Drameljski učenci upodobili Josipa Ipavca v pop art tehniki

Jure Godler

Neža Grohar postala faca meseca decembra

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več