10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Njuna srčnost iz poklica je zanetila iskro ljubezni

Kalobje, 10. 6. 2023 – V soboto, 10. junija, je bil poseben dan za mladoporočenca Majo in Primoža, zdaj že gospo in gospoda Drašler. Maja Hribernik je doma s Kalobja, Primož Drašler pa iz Horjula. Maja nekaj let živi v okolici Ljubljane, najprej zaradi študija, zdaj pa zaradi ljubezni in službe. Po izobrazbi je dipl. babica, vendar jo je pot zanesla v reševalske vode. »Že od nekdaj namreč rada pomagam drugim, zato sem se v tem poklicu res našla,« dodaja mladoporočenka. Primož Drašler prihaja iz Horjula. Po izobrazbi je srednji zdravstveni tehnik in tudi on tako kot Maja opravlja poklic reševalca, v katerem pa res uživa, ker rad pomaga ljudem, ki njegovo pomoč potrebujejo.

Slaba sobotna kava

Njuna skupna pot se je začela kar v službi. Spoznala sta se na delovnem mestu, kjer sta oba opravljala delo reševalca v Ljubljani. »Ko sva se prvič spoznala, še sama nisva vedela, da naju bo življenje pripeljalo do sem, kjer sva danes.« Njuna pravljica se je začela s slabo kavo na sobotno dopoldne v službi. Od takrat naprej se je med njima začela plesti neverjetno lepa, ljubezenska vez, ki sta ji v soboto nadela krono njune ljubezni.

Ko ju vprašamo, kako je padla odločitev o poroki, nam zaupata, da je njuna odločitev prišla čisto spontano. »Kdaj in kako je padla odločitev o poroki, ne veva niti midva. Preprosto sva vedela, da to, kar imava midva, danes res težko dobiš. Za naju je bilo pravzaprav jasno, da bova ta korak prej ali slej storila, saj sva vedela, da želiva svojo ljubezen potrditi tudi pred svojimi bližnjimi in si ustvariti novo poglavje v najinem življenju. Vse, kar sva čakala, je, da se  je Primož opogumi in poklekni (malo v šali),« doda nevesta.

Hvaležna za družino in prijatelje

Priprave na poroko so potekale zahvaljujoč njunima družinama zelo mirno. Vsi so jima pomagali, za kar pravita, da sta neizmerno hvaležna. Brez takšne družine in podpore njun dan ne bi bil niti približno tako popoln, kot je bil. Med samimi pripravami ni bilo čutiti nobene nervoze, vedela sta točno, kaj si želita, in to sta tudi imela/dobila. »Velika zahvala gre tudi Turistični kmetiji Salobir v Trobnem dolu, kjer so nama pričarali nepozaben večer. Ansambel Petkaje poskrbel za res dober žur, ki ga nihče od svatov, sploh pa midva, ne bo pozabil. Velika zahvala gre pa tudi vsem članicam in članom PGD Kalobje, saj so naju pred cerkvenim delom poroke pričakali z vodnim slavolokom. Bilo je res nepozabno.«

»Še danes, ko se ozreva za nazaj, se vse skupaj zdi kot iz pravljice. Lahko sva res srečna, da imava ob sebi takšno družino.« Da je njun spomin na najlepši dan še kako živ, sta poskrbela Vesna in David (DS Media), ki sta z neverjetnimi fotografijami in videom ovekovečila vse dogajanje poročnega dne.

Imejmo ljubezen in spoštovanje

Zakonca Drašler smo vprašali še po njunem nasvetu za tako velik korak v življenju, nanj pa sta odgovorila iskreno in srčno: »Sama dobro veva, kako je življenje lahko kratko, kako nas lahko preizkušnje, ki pridejo v življenju, oddaljijo eden od drugega. Zato imejte se radi, povejte svojemu bližnjemu, da ga imate radi, družite se in ne pozabljajte eden na drugega. V življenju sami težko premagujemo ovire, če ob sebi nimamo ljudi, ki nas imajo radi, nas podpirajo in pomagajo.«  

Tudi mi se pridružujemo čestitkam svatov in želimo mladoporočencema obilo ljubezni in spoštovanja v njunem zakonu. Pa srečno, gospa in gospod Drašler.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Za dvema zarokama je sledila še poroka

Tjaša Ferlež

Nedolžna šala, je bila povod za poročni dan

Tjaša Ferlež

Kdo je rekel, da jih ne bo?

Jure Godler

Električen skiro je povzročil požar

Tjaša Ferlež

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Njun najlepši dan je bil tradicionalen in čaroben

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več