3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Novo energetsko preobleko dobivata POŠ Blagovna in vrtec

Pričela se je energetska sanacija podružnične šole in vrtca na Blagovni, ki zajema obsežna dela na objektu. Prav tako se v naslednjih dneh pričenjajo energetske sanacije več vrtčevskih objektov enot Vrtca Šentjur.

Obdobje počitnic je običajno tudi čas za dela na šolah in vrtcih, ki ga bomo dobro izkoristili v Občini Šentjur. Občina namreč v skladu s svojo dolgoročno usmeritvijo zagotavljanja čim boljših pogojev za izobraževanje in varstvo predšolskih otrok in nadaljuje s prenovo oziroma urejanjem šolskih ter vrtčevskih objektov. Spomnimo, da je v minulih letih temeljito prenovo objekta šole in telovadnice dočakala OŠ Planina pri Sevnici, zgrajena je bila povsem nova enota vrtca v Hruševcu, nato pa je bila s sofinanciranjem s sredstvi iz Eko sklada izvedena obsežna energetska sanacija OŠ Dramlje. Občina Šentjur je zatem pohitela s prijavo na razpis za sofinanciranje iz sredstev evropskega kohezijskega sklada, gre za razpis, ki je namenjen energetskim sanacijam javnih objektov v lasti lokalnih skupnosti in ga je objavilo Ministrstvo za infrastrukturo. Šentjurska občina je bila na razpisu uspešna z več projekti in z uspešno pridobljenimi evropskimi sredstvi ter je lastnim vložkom že lani izvedla energetski sanaciji POŠ Loka pri Žusmu ter OŠ Franja Malgaja Šentjur, ob čemer je opravila še nekatera dodatna dela na omenjenih šolskih objektih.

Letos pa so na vrsti še ostali objekti, s katerimi je občina uspešno kandidirala na omenjenem razpisu; dela se pričenjajo v teh dneh. Preostanek poletja bo tako v znamenju del na vrtčevskih enotah Center, Pešnica, Planina in Slivnica. Gradbeni odri pa že stojijo na objektu podružnične šole na Blagovni, kjer bo energetsko saniran tudi vrtec. Za sanacijo je šentjurska občina na razpisu pridobila dobrih 70 tisoč evrov, skupno je načrtovana investicija vredna dobrih 265 tisoč evrov. Na javnem razpisu je bilo  kot najugodnejši izvajalec izbrano podjetje GES d. o. o. iz Rogaške Slatine, s katerim je že bila sklenjena pogodba, pričela pa so se tudi že dela na šoli in vrtcu. Z izvedenimi deli bo objekt energetsko varčnejši, izboljšalo se bo bivalno okolje za učence in zaposlene, bolj urejena pa bo tudi zunanja podoba. Nova fasada bo toplotno izolirana, nameščeno bo novo stavbno pohištvo, deloma bo zamenjana strešna kritina oziroma bo izolirano podstrešje. Učinek bo možno zaznati že v novi ogrevalni sezoni, učenci in učitelji ter otroci in osebje vrtca pa se lahko že veselijo pouka in varstva v izboljšanih pogojih. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Barvita jesen v Vrtcu Šentjur

Jure Godler

Šentjurski atleti na 55. Prvenstvu slovenskih občin v krosu

Jure Godler

Vrata odprle tudi naše šole in vrtec – še vedno strogi ukrepi

Jure Godler

Naj v naših mamah bo vedno pomlad

Jure Godler

Občini Šentjur in Dobje s starima županoma

ViP

Božički na kolesih razveselili otroke

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več