28.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Nuša Derenda zapela Mirku Kovaču

Planinska vas, 17. 12. 2014 – Prokurist Asfaltne baze Kovač Mirko Kovač in direktorica baze Nataša Kovač vsako leto pripravita zaključek za poslovne partnerje in ostale povabljene. Gostje so se najprej ustavili v živalskem vrtu pred upravo, kjer so novi dom našle številne eksotične ptice in nekaj manj eksotični zajčki. Zaključek, sicer zelo uspešnega leta za Asfaltno bazo Kovač sta organizatorja pripravila kar na “večnamenskem” prostoru na bazi, ker včasih služi kot skladišče, tokrat pa so ga spremenili v prostor za druženje. Med povabljenci smo lahko opazili kar nekaj imen šentjurske in slovenske družabne in politične scene. Tako so se med drugimi zaključka udeležili tudi Frenk in Nuša Derenda, orglar Anton Škrabel, Karli Gradišnik, Ivanka Uduč, župan občine Dobje Franc Leskovšek, Franc Kovač, Jože Korže, Jože Artnak, Štefan Tisel in drugi.

Razstava, petje in ples

Kovač je pripravil v ta namen tudi razstavo fotografij, ki so prikazovale njegov zadnji gradbeni podvig – obnovo cerkevenega zvonika cerkvice sv. Vida na Šentvidu pri Planini. Biser razstave je krstni kamen iz 15. stoletja, ki so ga restavrirali in se nahaja v cerkvi sv. Vida. Gostitelj je tudi poskrbel, da gostje niso bili ne lačni in ne žejni. Za degustacijo vina je poskrbela Hiša vina Kunej, kjer poleg vina izdelujejo tudi čokolado in najbolj znano med njihovimi izdelki je čokoladno vino. Za popestritev večera je na orgle igral in pel Karli Gradišnik, za vrhunec kulturne popestritve pa je poskrbela kar slovenska estradnica Nuša Derenda, ki je v svojem odličnem nastopu pela kar na eni od miz. Za pridih eksotike pa je poskrbela orientalska plesalka Taissha, ki je zaplesala celo s kačo. Mirko Kovač se je tudi pošalil na račun gostov in jim poleg uradnih koledarjev asfaltne baze razdelil tudi stenske koledarje s Titovo tematiko. Zanimivo je, da so koledar, verjetno tudi iz uvidevnosti do gostitelja, vsi prevzeli. (Jure Godler)

Sorodne novice

V spomin Mirku Kovaču

Jure Godler

Divji večer za dušo

Zoran Borovšak

Namesto v oglase – v prenovo cerkva

Jure Godler

Sekstakordi sklenili prvi samostojni koncert

Jure Godler

Sekstakordovci omrežili Nušo Derenda

Jure Godler

Obnovljena Cerkev sv. Vida zasijala

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več