3.7 C
Šentjur pri Celju
27/01/2021
sentjur.net

Ob dvajseti obletnici društva pripravili blagoslov konj

Gorica pri Slivnici, 5. 8. 2018 – Na prvo avgustovsko nedeljo že po tradiciji za kulturno-gasilskim domom v Gorici pri Slivnici poteka blagoslov konj, ki ga pripravi Konjerejsko društvo Šentjur. Tokrat so pripravili že 20. blagoslov, obenem pa obeležili 20. obletnico delovanja. V vročem popoldnevu se je zbralo blizu osemdeset štirinožnih lepotcev, ki so jih lastniki pripeljali posamezno ali v vpregi. V uvodu jih je pozdravil predsednik Konjerejskega društva Šentjur Franc Ogrizek, ki bo, kot je že napovedal, na naslednjem občnem zboru predsedniški stolček predal Mateju Škobernetu. Med drugim je pozdravil navzoče predstavnike sorodnih društev, ki so prišli iz Laškega, Šmarja pri Jelšah, sv. Štefana in drugod. Poseben pozdrav je namenil članom pobratenega Konjerejskega društva iz Kapel pri Brežicah. Zahvalil se je tudi vsem sponzorjem, ki so pomagali pri izvedbi prireditve.

Pred blagoslovom je spregovoril tudi domači župnik Marko Šraml, ki je izpostavil strpnost in razumevanje med vsemi ljubitelji konj. »Konji so nadvse plemenite živali, ki naj združujejo, ne pa razdvajajo ljudi,« je še položil na srce vsem, tako mlajšim, kot starejšim generacijam, ki jim delo s konji predstavlja posebno odgovorna in hkrati navdušujoča in prijetna naloga. Čestital je še Ogrizku za modrost, voljo in mladostni duh. Sledil je blagoslov, ki je bil po njegovih besedah v prvi vrsti namenjen ljudem, nato pa njihovim lepotcem, ki so prejeli sol in kruh. Blagoslova sta se udeležila tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in župan občine Dobje Franc Leskovšek. (Majda Rezec)

Sorodne novice

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

V Gorici pri Slivnici blagoslovljenih kar 90 konj

ViP

Športni park zavzeli kosmatinci

Zoran Borovšak

Pes, moj prijatelj

Zoran Borovšak

Blagoslavljali konje pri cerkvi Sv. Primoža

Jure Godler

Pes kot terapevt

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več