14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Koncertirali v copatih

Šentjur, 2. in 9. december 2021 – Prepoznavni minikoncerti Študentskega kluba mladih Šentjur so z epidemijo utihnili. Mini prostori ob varnostni razdalji pač postanejo preveč mini. V začetku letošnjega decembra pa so študentje našli varno, digitalno različico, pri organizaciji pa se jim je pridružilo tudi društvo Bum, dobro znani glasbeniki iz Gustavovega podtalja.

Da bi bilo koncertiranje na daljavo karseda domače, so lahko tako kot poslušalci kot tudi nastopajoči muzicirali v copatih. V prvem večeru, 2. decembra, se je predstavil kantavtor Leon Ašenberger z enim izmed predstavnikov njegove spremljevalne skupine Bradaši. Predstavila sta Ašenbergerjeve raznovrstne avtorske pesmi in svojo ustvarjalno pot strnila v pogovoru z moderatorjem Luko Žerjavom. Žerjav je povezoval tudi drugi koncert, teden dni kasneje. V klet Centra kulture Gustav in na platformo YouTube so prišli Vudlenderji, ljubljenci festivalskih odrov iz naših krajev. Oboji so pripravili polurni minikoncert izvrstne avtorske glasbe, za katere pa v bodoče upamo, da jih kljub udobju domačega kavča in copat kmalu izkusimo tudi v živo.

Oba minikoncerta si lahko ogledate spodaj.

Sorodne novice

Vreme proslavi znova naklonjeno

Jure Godler

Vudlenderji nocoj na Popevki, na svet privekal tudi prvi album

ViP

ŠKMŠ: Če kdaj, je zdaj čas, da si pomagamo

Jure Godler

Miha Oman: »Narediti ŠKMŠ najboljši študentski klub v Sloveniji.«

Jure Godler

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več