14.1 C
Šentjur pri Celju
19/10/2020
sentjur.net

Občina prepovedala uporabo vseh športnih in javnih površin

15. oktober 2020Glede na trend porasta okužb z virusom SARS-CoV-2 na ravni celotne regije in predvsem Občine Šentjur, kjer je bilo samo včeraj zabeleženih 10 novih primerov okužb, je župan mag. Marko Diaci izdal odredbo o prepovedi uporabe športnih in drugih javnih objektov in površin v Občini Šentjur.

Do uveljavitve ustreznega odloka oziroma drugačnih nadrejenih navodil s strani države tako Občina Šentjur od polnoči, torej s petkom, 16. oktobrom 2020, prepoveduje zbiranje in zadrževanje ljudi na vseh športnih igriščih in rekreacijskih površinah ter na otroških igriščih in igralih, razen za izvajanje potreb predšolske in šolske vzgoje ter izvajanje organizirane športne dejavnosti, če je ta dovoljena s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Prav tako se za potrebe izvajanja amaterskih skupinskih športov prepove uporaba zaprtih športnih površin (npr. telovadnice, večnamenski prostori, idr.) v vzgojno-izobraževalnih zavodih in drugih javnih objektih.

Vsi uporabniki, ki lahko v skladu s to odredbo in veljavno zakonodajo uporabljajo zgoraj navedene javne površine, morajo upoštevati navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Ta odredba začne veljati, 16. 10. 2020, od 00.00 ure dalje. Odredba velja do preklica. (Občina Šentjur)

Sorodne novice

Strožji ukrepi: od petka nošenje mask tudi na prostem

ViP

Občinski praznik brez omenjanja besede, ki visi nad nami

Jure Godler

Vožnja s kolesi, sprehod in avto v garaži je “in”

Jure Godler

V prvi polovici septembra v Šentjurju 16 okužb

ViP

V Šentjurju unovčenih skoraj 300 bonov, Dobje unovčevalce še čaka

ViP

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več