7.2 C
Šentjur pri Celju
20/01/2021
sentjur.net

Obnovljeni cestni odseki tudi v Dramljah

Dramlje, 2. 10. 2017 – Zahteve sodobne družbe postavljajo tako pred širšo, kakor tudi pred ožjo lokalno skupnost vedno nove, večje in zahtevnejše izzive, ki jih zaradi že kar kronično omejenih sredstev vse težje uresničujemo in udejanjamo.

Sodobna in varna cestna infrastruktura po kateri se dnevno odpravljamo od svojega bivalnega okolja in se po končanih opravilih, vanj tudi vračamo je še vedno osnovna prioriteta med zahtevami naših krajanov. V ta namen smo letos v poletnih mesecih modernizirali več kot 600 metrov dolg odsek ceste v zaselku Vidno, ki je tudi pomembna povezovalna cesta iz vasi Marija Dobje v Jarmovec in obratno. Omenjena cesta tudi pomembno skrajšuje in izboljšuje dostop krajanom do avtocestnega priključka v Dramljah in je že skoraj 20 let, kot želja domačinov čakala na temeljito prenovo in modernizacijo. S pomočjo tristranskega sodelovanja med krajani,KS in občino, nam je letos končno le uspelo uresničiti dolgoletna pričakovanja vseh uporabnikov. Krajevna skupnost in krajani, ki so se preko gradbenega odbora odlično povezali ,so prispevali sredstva za ustroj ceste, asfaltno prevleko pa je na osnovi občinskega razpisa, na katerega smo cesto uspešno prijavili financirala občina. Vrednost celotne investicije je nekaj več kot 60.000 evrov.

Krajevna skupnost je v začetku poletja uspešno modernizirala tudi 90 metrov dolg odsek 220 metrov dolge povezovalne ceste ob severnem delu športnega parka, ki povezuje lokalno in regionalno cesto v samem centru Dramelj. Narejena je bila temeljita razširitev cestišča s parkirišči in pločnikom in pripadajočo razsvetljavo. Na novo je urejeno celotno odvodnjavanje, položene so nove cevi za meteorno kanalizacijo. Vrednost investicije je nekaj več kot 42.000 evrov. V prihodnje bo urejen še preostali 130 metrski odsek do regionalne ceste z dodatnimi parkirišči, pločnikom in   pripadajočo razsvetljavo.

Ena od temeljnih zahtev sodobne družbe je tudi kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa. Novi športni park Dramlje, s svojimi sodobnimi igrišči in atletsko stezo, katerega otvoritvi smo bili priča prvo soboto v mesecu juliju, nudi krajanom vseh generacij možnost za raznoliko in kvalitetno športno rekreativno udejstvovanje. Po obisku in zasedenosti sodeč je bila v zadnjem času ena večjih občinskih investicij, ki jo je delno podprla tudi Fundacija za šport RS v našo krajevno skupnost več kot upravičena in potrebna.

Seveda pa vse pridobitve, pa naj bodo to ceste, igrišča ali stavbe, ki niso samoumevne in pridobljene na lahek način, zahtevajo tudi skrbno in gospodarno vzdrževanje in upravljanje. Prav slednje pa je tisto, kjer se moramo tako posamezniki, kot družba še bolj potruditi. (Vili Kramaršek, KS Dramlje)

 

Sorodne novice

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Pod vplivom alkohola trčil v vozila pred seboj

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več