21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Se obstanek odmika?

Šentjur, 29. 3. 2014 – Košarkaši KK Tajfun so v športni dvorani OŠ Hruševec gostili ekipo Elektre Šoštanj. Tekmo so začeli navdušojoče in si v prvi četrtini priborili kar 13 točk prednosti. Odprlo se je Ivu Držiću, ki je zadeval iz vseh položajev kot za stavo. Pod košem pa je bil nerešljiva uganka Emir Zimić. V tem tempu so naši nadaljevali še v začetku druge četrtine in v nekem trenutku v tekmi vodili že za 20 točk razlike. Odlična igra pa je prebudila tudi 300 navijačev. Po najvišji prednosti so naši precej popustili, prednost je pošasu usahnila in v polčasu so naši vodili le še za 7 točk. V drugem delu so bili naši košarkarji skoraj nerazpoznavni na igrišču. Luč upanja je posijala nekaj minut pred koncem tekme, ko so ponovno povedli 67:66. To pa je bilo vse, kar so zmogli. Gostje iz Šoštanja so zadeli nekaj trojk, naši pa ostali brez koša v napadu in rezultat se je na koncu ustavil na 77:82 za ekipo Šoštanja.

V tekmi sta dala po 22 točk Ivo Držić in Mladen Primorac. Popolnoma je zmrznila zadnja okrepitev Luka Petković, ki je kljub katastrofalnemu učinku metov iz igre igral kar 27:20 minut. Vrgel je štiri trojke in en met iz igre ter vse zgrešil ter neznanega vzroka, igral pa skoraj polne tri četrtine. Medtem ko je domačin Milan Sebič igral le skromnih 6:40 minut in imel 100% statistiko – enega meta iz igre in enega iz prostih metov.

Naši fantje so v skupini za obstanek s tem porazom krepko zadnji. Sicer imajo pred sabo še pet tekem, vendar bodo morali te tekme večinoma zmagati, če bomo drugo leto hoteli imeti še prvoligaško ekipo. (J. G.)

Sorodne novice

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Jure Godler

Rogaška prekinila niz zmag Tajfuna

Jure Godler

Tajfunovci z rekordno četrtino do tretje zmage

Jure Godler

Šentjur zapustil ljubljenec navijačev Ivan Držić

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več