-3.7 C
Šentjur pri Celju
07/02/2023
sentjur.net

Ohranili prvoligaški status

drzicIlirska Bistrica, 17. 5. 2014 – V predzadnji tekmi z ekipo Plama Pur iz Ilirske Bistrice so si naši košarkarji z zmago zagotovili novo prvoligaško sezono. Tekma je bila v prvi četrtini zelo izenačena, potem pa so naši izkoristili daljšo klop in izkušnje ter v drugi četrtini pripravili prednost devetih točk naskoka. Prednost so povečevali in suvereno polnili koš domačinov z Ilirske Bistrice, predvsem zaradi razpoloženega Ivana Držića, ki je na koncu dosegel kar 32 točk. Luka Petkovič je prispeval 18 točk, Uroš Veličković in Emir Zimić pa vsak po 8. Naši so si s to zmago zagotovili ponovno sezono med najboljšimi slovenskimi ekipami. Zadnja tekma bo v petek 23. 5. z domžalsko Lastovko v domači dvorani OŠ Hruševec Šentjur.

Čeprav …

Srečen konec – vse dobro, pravi star pregovor, a katastrofalne sezone nikakor ne moremo pozabiti. Zaznamovale so jo raztresene igre, številne okrepitve, nemoštven duh, menjave trenerjev in ena najslabših uvrstitev košarkarjev Tajfuna. Naši so imeli še precej športne sreče, da niso direktno izpadli iz Lige za obstanek, iz katere je na koncu izpadel Slovan. Zagotovo bodo morali odgovorni pošteno prevetriti šentjursko prvoligaško ekipo, se posloviti od precej “okrepitev” na papirju, ter v novi sezoni dati več priložnosti predvsem mladim domačim igralcem. Timotej Cuk se je izkazal za odličnega mladega igralca, ki je do nekaj minutaže prišel šele v zadnjih tekmah in jih tudi izkoristil. Tudi v mladinskem pogonu še nekaj mladih, ki bi lahko okrepili vrste šentjurskega prvoligaša. Letošnje okrepitve so z izjemo Uroša Zadnika in Uroša Veličkovića precej razočarale in bi v prihodnji sezoni bilo potrebno pošteno premisliti, koga vzeti v svoje vrste, ki se bo za našo ekipo boril tudi na parketu in ne za svojo statistiko, ki jo bo nosil drugemu delodajalcu. (J. G.)

Sorodne novice

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Jure Godler

Rogaška prekinila niz zmag Tajfuna

Jure Godler

Tajfunovci z rekordno četrtino do tretje zmage

Jure Godler

Trio za Tajfunovce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več