7.9 C
Šentjur pri Celju
24/02/2024
sentjur.net

OŠ Planina odprla svoja vrata

V soboto, 1. septembra, je odprla svoja vrata prenovljena OŠ Planina pri Sevnici. Pomemben dan za otroke in za vso Planino je minil v dežju, kljub temu pa so obiskovalci, gostje in nastopajoči napolnili prireditveni šotor pred šolo, ki je prvotno namenjen še drugi veliki planinski prireditvi v nedeljo – Angelski nedelji. Prva generacija devetih prvošolčkov bo zakorakala v šolo 3. septembra.

Slavnostni govor je imel župan mag. Marko Diaci, ki je poudaril, da so novembra 2011, ko so snovali ta projekt, ugriznili v kislo jabolko, saj niso razpolagali z vsemi parametri v finančnem smislu. Stara šola ni izpolnjevala pogojev devetletke. Poudaril pa je veliko prizadevanje krajanov Planine in pedagoškega kolektiva šole.

1. septembra je tudi uradno potekel mandat stari ravnateljici šole Anici Novak, nadomestila pa jo je Mateja Zendzianowsky. Podelili so tudi zahvale najbolj zalužnim. Zanimiv kulturni program so pripravili učenci šole, zapela sta MePZ Zarja in otroški zbor Osnovne šole Planina v spremljavi »hišnega« šolskega banda. Zanimivo so priredili tudi Smolarjevo pesem – Ne, ne grem v šolo. Sledila je še simbolična predaja ključa šole, ki je svoja vrata odprla do 14. ure, da so si jo lahko ogledali vsi obiskovalci prireditve.

Sorodne novice

Obeležili 200 let šolstva na Planini pri Sevnici

Jure Godler

Romana in Julijan zaključila gledališko karavano

Jure Godler

Dve osnovni šoli postali kulturni

Jure Godler

Zlatko za planinske osnovnošolce

Jure Godler

Planinčani zbrali največ odpadne električne opreme

Jure Godler

Lepotica odprla vrata

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več