24.1 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Osrednje šentjursko rajanje na Tržnici

Šentjur, 5. 3. 2019 – Društvo prijateljev mladine Šentjur je na pustni torek ponovno organiziralo rajanje pustnih šem. Ob slabih jutranjih obetih so se odločili, da bodo znova rajanje pripravili v šentjurski Tržnici. Na prizorišču se je zbralo veliko mask, ki so se sladkale z okusnimi krofi in celo s pokovko. Med otroci smo videli kar nekaj inovativnih mask – poštni nabiralnik, Spužija Kvadranika, Kekca, po mestu pa se je vozil tudi tank, ki je očitno zgrešil tržnico. Seveda pa ni manjkalo tistih bolj klasičnih mask – princesk, čarovnic, indijancev, policistov in drugih.

Za dobro glasbo je poskrbel DJ Kuky, za pravilne plesne korake pa tokrat ni poskrbela Zumbika Nina, ampak kar mlade čarovnice. Nina pa se je iz iz babice, ki je čakala volka, med rajanjem prelevila kar v korenta. Ti so znova prišli na pustno prizorišče iz Pobrežja, vasi blizu Ptuja, in Majšperka, že dve leti pa so se korantom priključili še domači kurenti. Povorko korantov pa je vodil Tone Horvat.

“Ne glede na milo zimo so maškare v mestu Šentjur ponovno več kot odlično opravile svojo nalogo. Zimo so pregnale in v mesto priklicale toplo pomlad. Otroci so veselo skakali, plesali ter skupaj s koranti širili dobro voljo. Ves čas rajanja smo bili obkroženimi z nasmejanimi otroki, ki so plesali in se veselili. Otroški smeh je najlepši, najbolj pristen in iskren odraz notranjega zadovoljstva. To je sreča! To je cilj slehernega projekta Društva prijateljev mladine Šentjur,” je povedala organizatorica in novopečena predsednica DPM Šentjur Aleksandra Gradišnik.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Kurenti vdrli na gasilski občni zbor

ViP

S košutami in koranti odgnali zimo

Jure Godler

Naši mladi podeželani na kvizu Mladi in kmetijstvo

Tjaša Ferlež

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več