-1.5 C
Šentjur pri Celju
29/11/2020
sentjur.net

Osvojili tudi Stolp ljubezni

Žusem, 27. 4. 2018 – Planinsko društvo Žusem je organiziralo že 12. tradicionalni pohod na Žusem. Številni pohodniki so se zbrali pri Turistični kmetiji Žurej – Ječovo, kjer jih je nagovoril predsednik planinskega društva Simon Mansutti. Pot, ki bo pohodnike peljala na Žusem, bo potekala po panoramski poti – mimo kmetije Užmah, čez Ravne njive, kjer je prva postojanka, ter se zaključi pri Stolpu ljubezni. Nekaj čez 200 pohodnikov se je odpravilo za zastavonošem po eni najlepših in nezahtevnih sprehajalnih poti pri nas. Panoramska kot tudi strma pot pa je bila tudi zelo dobro označena. Po uri in pol hoje so prvi pohodniki po panoramski poti prispeli na vrh, tisti, ki so se odločili za strmo, pa že mnogo prej. Za dobro vzdušje na vrhu je poskrbel Ansambel Pik, za polne želodčke pa je organizator poskrbel, da bo pasulja dovolj za vse, pa tudi žejen ni nihče ostal.

Stolp na vrhu Žusma stoji že tri leta in je eden največjih dosežkov katerega koli društva pri nas. “Nedvomno je, da se je obisk našega vrha neprimerno povečal, odkar stoji stolp,” je povedal Mansutti in dodal, da stolp zelo ugodno vpliva na razvoj turizma. Predsednik društva je sicer opazil, da je manj domačih pohodnikov, se pa zelo povečuje število tujih obiskovalcev stolpa. V Planinskem društvu Žusem pa po tem, ko so postavili stolp, ne stojijo križem rok. Pod stolpom bi radi zgradili planinski dom, kjer so že kupili parcelo in zravnali pano za gradnjo, da pa bodo lahko zapičili prvo lopato za gradnjo, morajo počakati na spremembe prostorskih načrtov občine in ostala dovoljenja za gradnjo.  (Jure Godler)

Sorodne novice

Že 15. tradicionalni Dolgogorski pohod

Tjaša Ferlež

Razpršeno in mokro na Stolp ljubezni

Jure Godler

Že 8. tradicionalni Kocenov pohod

Tjaša Ferlež

21. Jurjev pohod ponovno množičen

Jure Godler

Sončni pohod na Stolp ljubezni uspel

Jure Godler

Ipavčeva plaketa našim košarkarjem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več