-2.6 C
Šentjur pri Celju
07/03/2021
sentjur.net

Že 15. tradicionalni Dolgogorski pohod

Dolga Gora, 25. 5. 2019 – Na sončno soboto, so na Dolgi Gori organizirali že 15. tradicionalni pohod po obronkih Dolge, Zbelovske in Sladke Gore, katerega se je udeležilo okoli 85 pohodnikov, ki so imeli možnost izbire med krajšo in malce daljšo potjo. Pot ni bila zahtevna in je bila primerna za vse generacije.

Od družine Arzenak,  pa je pohodnike do cilja ločil še samo slab kilometer. Tam pa jih je čakalo zasluženo okrepčilo  in polka za vse tiste, ki še niso bili preveč utrujeni od same poti.

(Tjaša Ferlež, Foto: Ksenija Kundih)

 

 

Pot je pohodnike najprej vodila od gasilsko – kulturnega doma, do Pogrančeve kapele,  od tam naprej do lepo urejene kmetije Stiplovšek, ter naprej po gozdni poti, kjer so  z vodo bogate Korte.  Ko so prispeli skozi gozd, so prišli do prve postaje-  Zorkotove  gorce, od koder so ob jasnem sobotnem vremenu lahko videli na Boč in zahodne kraje pod njim.  Po postanku, so pohodniki nadaljevali pot po gozdni poti in prispeli na makadamsko cesto, katera jih je lepo  vodila po obronkih Zbelovske in Nunske gore. Po približno 3 km, se je pot strmo dvignila  in pohodnike vodila čez Kopiškov breg , do cerkve Sv. Mihaela na gori, katero so si udeleženci pohoda imeli možnost ogledati.

Ogledali obcestno razstavo

Pot so nadaljevali do turistične kmetije Tratenšek, kjer  se jim je odpiral krasen pogled na Pohorje in Boč, na desni pa Zgornje sotelsko in Voglajnsko gričevje. Po postanku v Andrejevi gorci so se pohodniki spustili mimo kmetije Cenc na cesto proti Sladki Gori. Ob cesti je razstava slik samouka Slavka Jeriča, ki pričarajo in popestrijo okolico. Pot so nadaljevali do  Juršetove gorce. od tam pa so se spustili v Virte po poti skozi gozd mimo kmetije Kamplet. V obeh primerih izbire poti, so pohodniki  prišli do družine Arzenak,kjer so si lahko privoščili kozarček domačega brajdovca.

Od družine Arzenak,  pa je pohodnike do cilja ločil še samo slab kilometer. Tam pa jih je čakalo zasluženo okrepčilo  in polka za vse tiste, ki še niso bili preveč utrujeni od same poti.

(Tjaša Ferlež, Foto: Ksenija Kundih)

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sorodne novice

Že 8. tradicionalni Kocenov pohod

Tjaša Ferlež

Dvojno zlato v Loko pri Žusmu

Jure Godler

Osvojili tudi Stolp ljubezni

Jure Godler

21. Jurjev pohod ponovno množičen

Jure Godler

Najboljšo salamo je pripravil Primož Gajšek

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več