10.9 C
Šentjur pri Celju
21/09/2020
sentjur.net

Otvorili modernizirani cestni odsek skozi Vidno 

Damlje, 14. 4. 2018 – V soboto, 14. 4. 2018, je bilo v zaselku Vidno zelo živahno, saj so z uradno otvoritvijo predali v namen lansko jesen moderniziran 652 metrov dolg odsek povezovalne ceste Marija Dobje–Jarmovec. Omenjeni odsek je že več kot dvajset let bil v želji krajanov ter čakal na modernizacijo, zato je bilo veselje ob pridobitvi še toliko večje. Gre za nekaj več kot 55.000 evrov vredno investicijo, kjer je polovico investicije preko razpisa za asfaltiranje javnih poti in nekategoriziranih cest financirala občina Šentjur, polovico pa KS Dramlje in krajani s svojimi prispevki.

Prav slednji so se preko gradbenega odbora, ki so ga sestavljali Franjo Šegel, Franc Gaber in Cvetka Stiplošek, povezali in še enkrat več dokazali, da kjer je trdna volja, strpnost in sodelovanje, se vedno najde tudi pot do zastavljenega cilja. Otvoritve se je udeležil tudi župan mag. Marko Diaci, ki je med drugim poudaril pomen sodelovanja krajanov, KS in Občine pri modernizaciji odsekov z manjšim številom stalnih naseljencev. Po prerezu traku je sledilo druženje, kjer so se krajani odlično organizirali in se izkazali, saj je bilo skrbno pripravljenih domačih dobrot več kot preveč. Tudi žejen iz Vidna na to prelepo sončno soboto zagotovo ni odšel nihče. (V. K.)

Sorodne novice

Odprt težko pričakovan odsek državne ceste

Jure Godler

Obnovljeni cestni odseki tudi v Dramljah

Jure Godler

Je kdo videl Franca Pogladiča?

Jure Godler

S ceste zapeljal v gozd

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več