10.4 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Dan zelišč na Vrtnariji Valner

Šentjur, 13. 5. 2023 – Vrtnarija Valner v Vodružu se trudi, da svojim strankam omogoči celovito ponudbo. Prejšnji mesec so pripravili Dan balkonskega cvetja, tokrat pa Dan zelišč, ki je pravtako njihova tradicionalna prireditev. Za obiskovalce vrtnarije so znova pripravili čez 90 različnih vrst zelišč. Poskrbeli pa so tudi, da so obiskovalci lahko dobili strokovne odgovore na zastavljena vprašanja in njihove dileme. Na vprašanja je odgovarjal dr. Janko Rode, eden najbolj prepoznavnih strokovnjakov v svetu zelišč. Sam je izdal že vrsto knjig o vzgoji zelišč, o tej temi pa tudi predava.

“Danes bomo predstavili tudi določene sorte zelišč, ki so manj prepoznavna,” nam je zaupala Klavdija Valner Jovan iz Vrtnarija Valner. Na dnevu zelišč pa je bila tudi prisotna Irena Vizjak, predstavnica podjetja Volmary, ki je obiskovalcem nudila nasvete glede asortimenta rastlin. Obiskovalce pa največkrat zanima za kaj se zelišča uporabljajo, na kakšnih legah saditi … “Svetujemo, da se zelišča sadijo na sončne lege, da so aromatična, da jih čim večkrat režemo ter, da jih uporabljamo vsakodnevno,” je še dodala.

Znova pa niso pozabili na kulinarične dobrote, ki jih pripravlja kuharski mojster Borut Jovan“Letošnje vreme je zelo muhasto in neprimerno za sajenje zelišč in vsi čakamo na otoplitev in prenehanje dežja. Glede na vremensko prognozo pa bomo nekaj sončnega in toplega vremena dočakalli naslednji teden, ko bomo lahko sadike tudi posadili, saj se bliža tudi junij, kjer je pa že zelo pozno za sajenje teh rastlin” je svetovala Valner Jovanova. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kulinarično doživetje na Dnevih balkonskega cvetja

Jure Godler

Dnevi balkonskega cvetja ponovno uspešnica

Jure Godler

Desetletje paradižnikov in paprik

Jure Godler

Naj na vrtu zadiši po zeliščih

Jure Godler

Čas je za balkonske cvetice

Jure Godler

Paradižnik znova na vsakem koraku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več