0.5 C
Šentjur
14/12/2019
sentjur.net

Pester oktober v PGD Loka pri Žusmu

Loka pri Žusmu, oktober 2018 – Prostovoljno društvo Loka pri Žusmu je ob mesecu požarne varnosti pripravilo mnoge aktivnosti, v katere so bili vključeni tako gasilci kot tudi drugi krajani krajevne skupnosti Loka pri Žusmu. V soboto, 13. 10. 2018, so med deveto in dvanajsto uro pripravili dan odprtih vrat za krajane, ob enem pa so skupaj s prostovoljnim gasilskim društvom Laško izvedli servis gasilnikov za krajane in druge obiskovalce.

Prav tako so v Gasilskem društvu Loka pripravili taktične vaje svojih članov in članic. V soboto, 13. 10. 2018, so se na operativni vaji preverile članice in naslednji dan v nedeljo, 14. 10. 2018, še člani, skupaj s sosednjim prostovoljnim gasilskim društvom Pristava pri Mestinju iz sosednje gasilske zveze Šmarje pri Jelšah. Na sami vaji so se gasilci usposabljali v gašenju na objektih, nudenju prve pomoči ponesrečenim in gašenju požarov v naravi.

V petek, 19. 10. 2018, so gasilci izvedli predavanje v Podružnični osnovni šoli Loka pri Žusmu na letošnjo temo in izvedli vajo evakuacije prav tako na podružnični osnovi šoli in v vrtcu. Vajo evakuacije so gasilci za otroke popestrili tako, da so del šole zadimili, operativni gasilci iz Loke pa so demonstrirali gašenje in reševanje šole. Sam prikaz dela gasilcev in potek evakuacije je bil med otroki sprejet z navdušenjem. Ob tej priložnosti so se gasilci zahvalili tudi najmlajšim gasilcem s skromnimi darili. Za konec so si učenci lahko ogledali tudi gasilsko vozilo – cisterno.  (Tjaša Ferlež, foto: PGD Loka pri Žusmu )

davdav

Sorodne novice

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

Loške gasilke so požar pogasile same!

Jure Godler

Pester vikend za loške gasilce

Tjaša Ferlež

Strela zanetila požar na Planinskem domu Resevna

Jure Godler

Svoje znanje preverile tudi gasilke

Jure Godler

Naslov državnih prvakinj v Dobje!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več