21.6 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

Petek, 13. za Tajfunovce srečen

Celje, 13. 11. 2015 – Šentjurski košarkarji Tajfuna so se v domači dvorani Golovec soočili s srbskim Matalcem Farmakom iz Valjeva. O kvaliteti gostujoče ekipe priča dejstvo, da so v lanskem letu osvojili šesto mesto v ABA-ligi, letos pa ohranili večji del ekipe in jo še dodatno okrepili. K sreči in na zadovoljstvo navijačev pa se forma Šentjurčanov iz tekme v tekmo vzpenja in vedno več igralcev je razpoloženih za igro. Na tekmi pa ni nastopil poškodovani Emir Zimić, ki pa obljublja, da bo nared do gostovanja v Beogradu pri Partizanu.

Obe ekipi sta začeli srečanje podjetno na krilih razpoloženega Ceole Clarka III, ki je v prvi četrtini zadel kar tri trojke zapovrstjo, razigral pa se je tudi Sandi Čebular. Naši so z dobro obrambo kljubovali prodorom igralcev Metalca pa tudi njihovim metom za tri točke in zasluženo slavili ob koncu prve četrtine s 23:18. V drugi četrtini so pričakovano pritisnili gostje, ki so prednost petih točk kaj kmalu ujeli in povedli. Ko je že kazalo, da bodo gostje četrtino dobili z naskokom, so Šentjurčani z nizom 8:0 v zadnjih dveh minutah igre v prvem polčasu omilili in odšli na premor s prednostjo štirih točk 39:35. V prvem delu se je ponovno izkazal Sandi Čebular, ki je dosegel celo 15 točk in pobral marsikateri skok.

V drugem polčasu smo gledali borbeno igro obeh moštev. Tekmo pa je prelomila igra Dušana Kutlešića, ki je ob prekršku nad Čebularjem pri metu za tri točke in ugovarjanjem sodniški odločitvi prejel tehnično napako. Čebular je s polovično uspešnostjo metal proste mete, vseeno pa je prednost narasla na že velikih 10 točk. Obupani poskusi igralcev Metalca, da bi prednost znižali, niso obrodili sadov. Naši so 30 sekund pred koncem tretje četrtine vodili že 14 točk, a so sekunde nezbranosti kaznovali gostje in pred žvižgom sodnika zadeli trojko in v zadnjih sekundah še met iz igre ter prednost zmanjšali ponovno na 10. Zadnja četrtina je ponovno pripadla šentjurskim košarkarjem, ki so rutinirano pripeljali tekmo do konca z rezultatom 76:63. Na veselje Šentjurskih vitezov in ostalih zvestih navijačev naši ponovno igrajo, kot znajo in zmorejo. Naš najboljši posameznik je bil Sandi Čebular, ki je dosegel 32 točk, zbral 9 skokov za žogo, podal petkrat in si zagotovo zaslužil naziv najkoristnejšega igralca srečanja. Ceola Clark III je v statistiko vpisal 17 točk, od tega jih je 15 dal izza črte treh točk. Forma pa se vzpenja tudi Dragiši Drobnjaku, ki je bil ponovno motor ekipe s 13 točkami in številnimi dobljenimi bitkami pod košem. Naši se počasi vzpenjajo tudi po ABA-lestvici in njihova statistika je 4 zmage in 6 porazov.

Prihodnje dni pa bodo naši košarkarji preživeli bolj kot ne na poti – v sredo igrajo povratno srečanje na Češkem, ki ga morajo, če hočejo ohraniti možnosti za napredovanje tudi v Fiba Europe Cupu, dobiti. Iz Češke se selijo v Beograd, kjer jih pričakuje Partizan, nato pa v sredo že gostujejo na Irskem. (Jure Godler)

Sorodne novice

Urški Ogrizek zmaga na ekipnem atletskem prvenstvu Slovenije

Jure Godler

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Šentjurčani šele po podaljšku strli neugodne Ilirijane

Jure Godler

Krka presahnila v šentjurski dolini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več