13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net

PGD Dramlje: Dokončali so gradnjo tretje garaže

Dramlje, 31. 3. 2021 – Leto 2020 so v gasilskem društvu Dramlje še lahko začeli z občnim zborom v mesecu februarju. Čeprav so imeli poln plan dela, žal tega zaradi COVIDA-19 niso uspeli uresničiti. Odpadlo je veliko dogodkov, med njimi tudi tekmovanje Gasilske zveze Šentjur, postavljanje mlaja na tradicionalen način, gasilska maša v mesecu maju, operativna vaja v mesecu oktobru in predvsem njihova gasilska noč v mesecu juliju.

So pa kot društvo bili aktivni na drugih področjih. Uspešno so končali gradnjo tretje garaže h gasilskemu domu v mesecu avgustu in uredili njegovo okolico. S tem se je končal večletni projekt gradnje prizidka, kateremu so posvetili ogromno svojega prostega časa. Poleg vsega tega pa so pridobili nove prostore za vozilo GVC 24/50.

Enajst intervencij

Na področju operative so skrbeli za izpravnost gasilske tehnike in se odzivali le na nujne klice. Na pomoč so se odzvali enajstkrat. Od tega je bilo šest požarov in pet tehničnih intervencij, med drugim podrta drevesa, pomoč reševalcem, iskanje pogrešanih oseb in vetrolomi.

Pet njihovih članov je opravilo izpit za operativnega gasilca. Preko skupne nabave so kupili dve novi intervencijski obleki za operative. »Omenil bi še dva prejemnika državnih odlikovanj, in sicer: Andrej Golčman je prejel odlikovanje za posebne zasluge kot prvi v našem društvu in naš poveljnik Franc Zdolšek gasilsko plamenico 2. stopnje.« Oba prejemnika sta priznanja prejela na skupščini GZ Šentjur, ki je lani v mesecu juniju potekala v PGD Lokarje.

Z željo po boljših časih

Leto so zaključili tako, da so preko pošte vsem krajanom Krajevne skupnosti Dramlje poslali koledar, saj jim razmere osebnega obiska niso omogočale. Njihov plan dela za leto 2021 bo odvisen od ukrepov, prioriteta so jim seveda izobraževanja članstva, nakup še manjkajoče opreme in posodobitev sistema alarmiranja ter seveda delo z mladino. Želijo pa si, da se življenje čim prej vrne v normalne tirnice. (Tjaša Ferlež. Foto: PGD Dramlje)

Sorodne novice

Je za požar res kriva elektrika?

Tjaša Ferlež

PGD Dramlje: Sprejetost v kraju jim veliko pomeni

Jure Godler

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež

Maša bo postala tradicionalna

Tjaša Ferlež

Veselica v Dramljah bo tudi letos!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več