9.9 C
Sentjur
21/02/2020
sentjur.net

Pikovci pred polno dvorano predstavili prvi album

Gorica pri Slivnici, 14. oktober 2018 – Ansambel Pik je eden mlajših ansamblov, delujočih na Šentjurskem. V času svojega štiriletnega delovanja so člani ansambla nanizali že kar nekaj samostojnih skladb in vidnejših nastopov; kot pravijo sami, so najbolj ponosni na tistega z dobjanskega tekmovanja Pokaži, kaj znaš, kjer so leta 2014 osvojili prvo mesto. Letos je četverica mladih mož izdala svoj debitantski album Vsak je svoje sreče kovač, v velikem slogu je luč ugledal minulo nedeljo v Kulturnem domu Gorica pri Slivnici.

Pred okoli 400 poslušalci so Jan, Žan, Matej in še en Žan predstavili v večini avtorske skladbe, pridružili pa so se jim tudi gostje – Mladi korenjaki, Me tri do polnoči, Ansambel Petka, Peter Frece, Ansambel Vžig ter Šentjurski muzikanti. Koncert je očarljivo in mestoma hudomušno povezovala Saša Pukl, ki je dobro povzemala vsebino sledečih pesmi in predstavljala glasbene goste. Ob poslušanju Ansambla Pik lahko opazimo, da prisegajo na narodno-zabavno glasbo v primarni, bolj ljudski različici, brez večjega ihtenja po pop modernizaciji, ki se je v zadnjem času po tovrstni sceni intenzivno razrasla in omajala temelje. Pik se je s koncertom pridružil vrsti glasbenih skupin in ansamblov, med njimi Unikat, Mladi korenjaki in Šentjurski muzikanti, ki so svoj prvi koncert gostili prav v goriškem kulturnem hramu. (ViP)

Sorodne novice

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

Kresničke zasvetile ob 20-letnici

Jure Godler

Darilo za kulturni praznik – čudovita avla in ploščad

ViP

Koncert povezal kulturo, dobrodelnost ter dobro voljo

ViP

Striptiz v Gorici pri Slivnici

Jure Godler

Bučn’ce s 15-letko Šentjurčana

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več