9.2 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Pižama v Hruševcu

Šentjur, 19. 5. 2016 – V Osnovno šolo Hruševec smo na zaključno prireditev za bralce Bralne značke letos povabili pisatelja, prevajalca in igralca Boštjana Gorenca Pižamo. Z učenci se je srečal v četrtek, 19. maja, v šolski knjižnici, v dveh skupinah. Najprej s skupino mlajših bralcev in z učenci POŠ Kalobje, uro kasneje pa še z učenci zadnjega triletja. Predstavil se je kot sodobni ustvarjalec, spregovoril o nastajanju knjig, največ o njegovi zadnji uspešnici SLOLklasiki 1. Razkril nam je ozadje nastanka te svojevrstne knjige, s katero je želel mladim bralcem približati klasično literaturo s sodobnimi pristopi, s sodobnimi oblikami komunikacije, ki pa jo naši mladi bralci v popolnosti obvladajo in vsakodnevno uporabljajo. Ob njej jih nehote povede v mnoge miselne situacije, z nasmehom in zabavo pa pripelje k znanju.

Mnenja učencev, izdelke – plakate je sproti delil na FB, učenci so ga izzvali, da jim je tudi zarapal in odgovoril na vprašanja, ki jih ni pričakoval. Zato je v kroniko Bralne značke zapisal: Izjemna vprašanja in zvedavost na vrhuncu! Odziv učencev je bil navdušujoč. Prej v pričakovanjih, pozneje pod vtisi s srečanj. Vse knjige, ki jih je napisal ali prevedel, so že izposojene, rezervacij pa imamo za nekaj mesecev vnaprej. (Knjižničarka: Darinka Žekar; foto: Nina Hriberšek)

Sorodne novice

S tovornjakom preizkušal višino podvoza

Jure Godler

Zaključek bralne značke: Kultura od glave do repa

Jure Godler

Adi Smolar za naj bralce

Jure Godler

Malčkom podelili bralna priznanja

Jure Godler

(Nade)budni posegli po zlatu

Jure Godler

Mladi bralci nagrajeni z vrhunsko predstavo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več