25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Planinčani zbrali največ odpadne električne opreme

opremaPlanina pri Sevnici, 18. 4. 2014 – O akciji zbiranja odpadne električne opreme smo že pisali. Gorenje Surovina d. o. o. je 17. aprila akcijo zaključila, ostalo je samo tehtanje nabrane odslužene električne opreme. V akciji so sodelovale tudi nekatere šentjurske osnovne šole – OŠ Planina pri Sevnici, OŠ Ponikva in OŠ Dramlje. Vse šole so skupaj zbrale kar 146 ton odpadne električne opreme. To pomeni 889 velikih gospodinjskih aparatov, 2.094 televizorjev in monitorjev, 5.701  malih gospodinjskih aparatov, kar 8.359 drobnih aparatov, 8.350 sijalk in 83.813 odpadnih baterij.

Po količini zbranega materiala je zmagala OŠ Petrovče, vendar je pretehtal rezultat, koliko zbranega materiala po učencu so šole zbrale. Po tem kriteriju je zmagala OŠ Planina pri Sevnici. Zbrali so kar 945,75 točk, odločilno prednost pa jim je prineslo dejstvo o le 104 učencih na šoli in so tako za las prehiteli OŠ Petrovče, ki je zmagala po skupni količini. Za nagrado pa so organizatorji akcije podelili koncert Zlatka. (J. G.)

Sorodne novice

Obeležili 200 let šolstva na Planini pri Sevnici

Jure Godler

Romana in Julijan zaključila gledališko karavano

Jure Godler

Dve osnovni šoli postali kulturni

Jure Godler

Zlatko za planinske osnovnošolce

Jure Godler

Lepotica odprla vrata

Jure Godler

Pričela se je rekonstrukcija telovadnice OŠ Planina pri Sevnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več