0.5 C
Šentjur
14/12/2019
sentjur.net

Po 50 letih zopet državne prvakinje v GZ Šentjur

Dobje, 23. 2. 2019 – Gasilke in gasilci prostovoljnega gasilskega društva Dobje so v prostorih kulturnega doma izvedli svoj 43. redni letni občni zbor. Pregledali so dogajanje preteklega leta, ki je bilo več kot uspešno, in si zastavili že nove cilje za letošnje leto. Po uvodnem pozdravu predsednika Branka Uduča je svoje mesto zasedlo delovno predsedstvo, kateremu je predsedoval Benjamin Volasko. Kot ponavadi je tudi tokrat predsednik društva kot prvi podal poročilo preteklega leta glede opravljanega dela znotraj društva. V njem je poudaril, da je za njimi kar nekaj uspešno izvedenih dogodkov.

Obisk požarnega inšpektorja

Predsednik je besedo predal poveljniku Franciju Leskovšku, ki je v svojem podrobnem poročilu povedal, da so gasilci v preteklem letu imeli le 4 intervencije ter da so veliko pozornost posvetili izobraževanju. Tekom leta so opravljali zdravniške preglede, se aktivno pripravljali na tekmovanja in konec leta zabeležili tudi obisk požarnega inšpektorja, ki pri pregledu opreme ni imel večjih pripomb. »Najbolj smo ponosni na naše mladinke in pionirke, ki so se iz državnega tekmovanja vrnile kot državne prvakinje in podprvakinje,«je v svojem poročilu povedal Leskovšek. Dejavne pa so bile tudi članice, ki so sodelovale pri usposabljanju mladih gasilcev in bile tudi mentorice pionirskih in mladinskih ekip na različnih tekmovanjih in z njimi dosegale lepe rezultate. 

Nepopisna sreča

O uspešnem delu z mladino je poročal tudi mentor mladine Aljaž Volasko. Svojo zahvalo in občutja ob zmagi pa so med zbranimi v Dobju podelile tudi mladinke. »Najprej bi se v imenu celotne ekipe mladink v prvi vrsti zahvalila našemu mentorju Aljažu, ki nas je že od vsega začetka učil in pripravljal na tekmovanja. Zahvalile bi se tudi poveljniku Franciju Leskovšku, ki je bil prisoten na vseh vajah in nam pomagal. V preteklem letu smo dosegle veliko uspehov. Največji uspeh pa smo dosegle v Gornji Radgoni na državnem tekmovanju.

Po uspešno izvedeni vaji z nekaj kazenskimi točkami smo bile skeptične glede rezultatov. Po dolgem čakanju je le napočila razglasitev, kjer smo izvedele, da smo državne prvakinje. Šele po prejetju pokala smo dojele, kaj smo dosegle. Sledila je nepopisna sreča. Prav tako pa smo bile vesele za pionirke pod mentorstvom Mirjane Oblak, ki so postale državne podprvakinje. Ko smo se vrnili domov, so nas v Dobju pričakali člani društva s slavoloki zmage in župan občine Dobje, ki nam je ob uspehu tudi čestital. Po tekmovanju nam je prišel čestitat tudi poveljnik gasilske zveze Šentjur Martin Cmok. Tako smo po 50 letih postale prve državne prvakinje v Gasilski zvezi Šentjur,«so v svojem govoru povedale mladinke.

V letošnjem letu se je društvu pridružil tudi nov član Andrej Frece. Društvo pa je podelilo tudi priznanja svojim aktivnim članom. Priznanja so prejeli Blaž UdučTomaž Kovačič,Matjaž Cesar, Dejan Frece, Gorazd Hodej, Miha Gračner, Konrad Žekar, Bojan Perc, Adolf Lončar, Ivanka Tovornik, Sandi Romih, Jože Salobir, Darko Gračner, Matej Selič, Benjamin Volasko, Tadej Pušnik, Aleš Gajšekin Andrej Rebernik.  

Spregovorili še gostje …

Za konec so sledili pozdravi gostov. S svojim obiskom je člane gasilskega društva počastil tudi sam predsednik gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik. Spregovoril je župan občine Dobje Franc Leskovšek, ki je tudi sam član gasilskega društva Dobje. V imenu gasilske zveze Šentjur pa je zbrane nagovoril podpredsednik Andraž Hladin, ki je povedal, da se bo tekom tekočega leta zvrstilo kar nekaj izobraževanj, med drugim tudi tečaj za mentorja, operativnega gasilca, častnika in sodnika ter da bo zveza poskušala prisluhniti željam in potrebam društev.  

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

Tudi gasilci iz Dobja pokazali obiskovalcem svojo opremo

Jure Godler

Trije pokali v Dobje in eden v Loko

Tjaša Ferlež

Svoje znanje pokazali tudi v Radečah

Tjaša Ferlež

V Dobje prehodni pokal v trajno last

Milenka Blažević

Mladi gasilci pokazali svoje znanje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več