14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Počitniški dan izkoristili za kovanje žebljev

Gorica pri Slivnici, 2. 8. 2018 – Društvo upokojencev Gorica pri Slivnici, ki šteje okoli dvesto članov, ne strmi le nad združevanjem interesov za aktivno in kvalitetno življenje, temveč svoje aktivnosti vse pogosteje usmerja tudi v medgeneracijsko druženje.  Namen tega je medsebojno sprejemanje v vseh pogledih in prenašanje obojestranskega znanja in izkušnje. V sodelovanju s člani dramske sekcije Guzej iz KD Prevorje so pripravili prikaz kovaškega dela za otroke. Babice, dedki, tete, strici, starši in ostali so pripeljali svoje otroke iz bližnje in daljne okolic, celo iz Celja, ki so počitniški dan doživljali v duhu spoznavanja s to, včasih nadvse pomembno starodavno obrtjo-kovaštvom.

Čas so zavrteli nazaj z razplamtelo žerjavico in žarečim železom. Otroci so lahko poprijeli tudi za težko kladivo in spoznavali težavnost tega opravila. Ob pomoči »kovaškega mojstra« so skovali kakšen žebelj in ga odnesli za spomin domov. Na drugi strani pa je zadišalo po popečenih kruhkih in klobasicah -Guzejevih klobučkih, ki so jih lahko poizkusili vsi obiskovalci. Kot je povedala predsednica DU Gorica pri Slivnici Zdenka Bevc Škof, so v sredini julija imeli še bolj številčno medgeneracijsko druženje, ko so skupaj z enainštiridesetimi otroki osvojili Boč. (Majda Rezec)

Sorodne novice

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP

Babice in dedki pozimi ne počivajo

ViP

Zdaj vemo, kaj delajo babice pozimi

ViP

Mož moje žene

Jure Godler

Dobro jutro s slivniškimi upokojenci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več