0.7 C
Šentjur
15/12/2019
sentjur.net

Babice in dedki pozimi ne počivajo

Gorica pri Slivnici, 10. marec 2019 – Društvo upokojencev Gorica pri Slivnici skrbi, da lahko njegovi člani v času “penzije” udejanjajo svoje konjičke ter ljubezni. Kupica le-teh je lansko leto rodila razstavo Kaj delajo babice pozimi?, na kateri so članice omenjenega društva predstavile predvsem vezenine, modne dodatke, igrače ipd. Minulo nedeljo – povedno – posvečeno mučenikom, pa je razstava doživela svojo drugo edicijo, ki je ob bok zimskim izdelkom in pridelkom babic postavila še tiste od dedkov.

Letošnjo razstavo so upokojenci s kustosinjo Ireno Seničar na čelu obarvali kulinarično. Avlo Kulturnega doma Gorica pri Slivnici so napolnile raznotere pogače, kolači, pršjače, peciva, rezanci, suho in sveže sadje, domači kis, žganja, vina, sokovi ter celo nekaj umetnin. Če na običajnih razstavah velja, da se razstavnih eksponatov ne dotika, so goriške babice in dedki dovolili več kot to – obiskovalci so lahko pripravljene dobrote tudi poskusili. (ViP)

Sorodne novice

Pestra slovenska kulinarika ob bok najboljšim

Jure Godler

Nastija Močnik: Nisem si več gnala k srcu, da na dogodek ni bilo sto novih poslušalcev

ViP

Počitniški dan izkoristili za kovanje žebljev

Jure Godler

Zdaj vemo, kaj delajo babice pozimi

ViP

Kultura v rimah in s skupnimi močmi

Jure Godler

Za šentjurskimi ljubiteljskimi kulturniki izjemno uspešno leto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več