7.9 C
Šentjur pri Celju
01/04/2020
sentjur.net

Podelili priznanja najbolj prizadevnim prostovoljcem

Šentjur, 5. 4. 2o16 – V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur sta Občina Šentjur in Mladinski center Šentjur ponovno pripravila prireditev Naj prostovoljec. Iz šopka prostovoljcev, ki delajo za širše dobro, so tudi tokrat po različnih starostnih kategorijah izbrali tiste, ki so v letu 2015 najbolj izstopili. Prireditev pa je izvedena v sklopu Tedna zdravega mesta in jo organizirajo že od leta 2006. V teh 10-tih letih so nagradili 170 prostovoljcev.

Naša občina se lahko pohvali z velikim številom prostovoljcev, ki skrbijo za okolje in pomagajo ljudem. “Zavedati se moramo, da so ravno prostovoljci tisti, ki skrbijo za delovanje naše lokalne skupnosti in za medsebojno pomoč v različnih situacijah. To so velika dejanja, ki si zaslužijo pozornost,” je uvodoma povedala moderatorka Mojca Krevel. Slavnostni nagovor pa je imela lanskoletna naj prostovoljka Jožica Lenič, mati sedmih otrok, ki kljub pestremu družinskemu življenju več desetletij svoj prosti čas namenja prostovoljnemu delu. “Mnogokrat je dovolj lepa beseda, topel stisk roke in kanček ljubezni,” je povedala Leničeva. Dodala je, da je prostovoljstvo njeno življenje, in izpostavila, da več kot daješ – več dobiš.

“Med nami so taki, ki so s svojo aktivnostjo povezali sosede v skupnosti in šele takrat, ko ti organizirano pripomorejo izboljšanju kraja, lahko govorimo o skupnosti,” je dodal župan mag. Marko Diaci. Skupaj z Albino Karmuzel sta podelila pohvale in priznanja za naj prostovoljce leta 2015.

Priznanja in pohvale

V kategoriji “Naj prostovoljec do 18 let” je pohvalo prejela osnovnošolska ekipa prve pomoči OŠ Blaža Kocena Ponikva, naj prostovoljka pa je postala Tjaša Ferlež za redno pomoč sošolcem pri učenju. V kategoriji “Ekipa prostovoljcev od 19. do 30. leta” pa so pohvalo prejeli Aljaž Gračner (Klub mladina Planina), Lucija Janša (Klub mladina Planina) in ekipa prostovoljcev Košarkarskega kluba Šentjur. V tej kategoriji je priznanje prejela skupina prostovoljcev Športnega in mladinskega društva Grobelno (za organizacijo številnih prireditev, saj so pripravili kar 15 športnih, glasbenih, kulturnih, ter rekreativno-zabavnih prireditev.)

V kategoriji “Ekipa prostovoljcev nad 31. letom, ki dela z otroki in mladino“, je pohvalo prejel Rok Sitar (ŠMD Grobelno), priznanje pa Irena Zevnik za večletno aktivno in ustvarjalno delo z igralsko skupino na OŠ Blaža Kocena Ponikva. V kategoriji “Prostovoljec/ka nad 31. letom” so pohvale prejeli Breda Županc, Jaka Tanšek, priznanje pa Stanislava Golež, za skoraj 40 let aktivnega prostovoljnega dela v KO RK Ponikva. Tokrat se je komisija prvič v zgodovini odločila, da podeli priznanje kar dvema nagrajencema. Tako so priznanje poleg Goleževe prejeli tudi člani Planinskega društva Žusem za uspešno izveden projekt izgradnje Stolpa ljubezni na Žusmu.

Prireditev so s kulturnim vložkom popestrili mladi glasbeniki Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Šentjur, pod vodstvom Boštjana Jagra, in recitator Tomaž Tisel. Po končani priredivi je sledila zakuska v avli IKC. (Jure Godler)

Sorodne novice

“Prostovoljstvo se včasih razume kot samoumevno”

Jure Godler

Prejeli smo: Vikendi za dijake na MCŠ

Jure Godler

Srečali so se predstavniki mladinskih društev iz občine Šentjur

Jure Godler

Gostili mlade iz Neu-Anspacha in Saint Florent sur Chera

Jure Godler

Malgajevci znova vedeli največ o občini

Jure Godler

V štirih mesecih 5 članov Ključa dobilo zaposlitev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več