18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Poln rezervoar MCŠ kreativnosti

Šentjur, 27. 6. 2014 – Poln Mestni trg je marsikaterega mimoidočega presenetil. Hrup so tam zganjali organizatorji in udeleženci tretjega festivala Žene me kreativnost. Enodnevni festival, ki poteka v organizaciji Mladinskega centra Šentjur, je na trg privabil precej mladih in njihovih staršev. Hkrati pa so z njim obeležili tudi pet let delovanja Mladinskega centra Šentjur. Vsi obiskovalci so se lahko preizkusili v rokovanju s cirkuškimi rekviziti, fotografirali s pitonom, igrali namizni tenis, šah, štiri v vrsto, se boksali v velikem boksarskem ringu, izdelovali lovilce sanj ali nakit in okraske iz filca. Poleg že naštetih delavnic so mladi pekli še palačinke z nutelo ali marmelado, lahko pa ste se tudi spoznali s super živili in si na karti obraza ogledali, kaj pomenijo spremembe na določenem delu obraza.

Za začetno popestritev so poskrbeli plesalci plesne skupine OŠ Franja Malgaja s plesnim nastopom Banane in Kovčkarji, malo kasneje pa so na svoj račun še enkrat prišli osnovnošolci. V kvizu Kako dobro poznaš svojo občino sta se pomerili ekipi OŠ Hruševec in OŠ Franja Malgaja. Seveda so slednji blesteli v znanju in poznavanju svoje občine in absolutno premagali učence južno od železnice.

Udeleženci so se prav tako lahko pomerili v dijaških igrah, ki jih je organizirala dijaška sekcija ŠKMŠ. Izkupiček iger je bil obilo smeha med gledalci in mokrih oblačil med udeleženci iger. Na koncu so po vseh igrah fante premagala dekleta iz Hruševca.

Zvečer pa so, po popoldanskem festivalskem dogajanju, na oder stopili še mladi nadebudni glasbeniki, ki zaenkrat ustvarjajo pod imenom ŽNJ. Fantje preigravajo skladbe znanih in manj znanih rokerjev. (Z. B.)

 

Sorodne novice

Pošta zapušča Mestni trg. Kam se seli?

ViP

Po šoli v ”naš plac” – Aktivator

Jure Godler

Prejeli smo: V Tednu otroka z dvema projektoma

Jure Godler

Prejeli smo: Vikendi za dijake na MCŠ

Jure Godler

Srečali so se predstavniki mladinskih društev iz občine Šentjur

Jure Godler

Gostili mlade iz Neu-Anspacha in Saint Florent sur Chera

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več