-1.9 C
Šentjur pri Celju
03/12/2023
sentjur.net

Ponovni pozivi k racionalni rabi pitne vode

Šentjur, 22. julij 2022 – Javno komunalno podjetje (JKP) Šentjur ponovno poziva k racionalnemu in odgovornemu ravnanju s pitno vodo. Sušno in vroče obdobje znižuje tudi gladino podzemnih voda, ki so vir pitne vode. “Tako upadanje gladin podzemne vode beležimo tudi v najizdatnejših virih pitne vode” navajajo na komunali.

Še vedno je tako brez soglasja JKP Šentjur prepovedano polniti bazene, saj to povzroča večje motnje preskrbe gospodinjstev s pitno vodo. Predvsem je to opazno v popoldanskem času, ko je poraba vode tudi sicer večja. Odobritev odvzema vode izda dežurna služba za prijavo okvar in napak na javno vodovodnem omrežju, ki je dosegljiva na telefonski številki 041 631 570.

Na Javnem komunalnem podjetju Šentjur ob enem pozivajo, da za zalivanje uporabite zaloge deževnice, prav tako ne umivajte avtomobilov in se na splošno pri uporabi vode vedite racionalno in odgovorno.

Sorodne novice

V veljavi sklep o varčevanju in omejitvi rabe pitne vode

ViP

Intervju Matjaž Žmahar: “V Sloveniji bi bilo smiselno zgraditi več toplarn!”

Jure Godler

Referendum: Tudi v Šentjurju visoko nasprotovanje noveli zakona

ViP

Poraba vode se je v zadnjih letih povečala za šestkrat

Jure Godler

JKP Šentjur: Boste tudi letos prižgali svečo manj?

ViP

Slavje v Loki trajalo in trajalo

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več